fbpx

Big Green Egg dutch oven | 4 liter

Ronde braadpan gietijzer

Product Code: 665719117045
  • Artikelnummer: BGE-117045
  • Materiaal:Gietijzer
  • Voorraad:
Lees productomschrijving

153,50


Productomschrijving

Ontdek de veelzijdigheid van de 4-liter Green Dutch Oven voor de Big Green Egg. Deze stevige geëmailleerde gietijzeren braadpan is een alleskunner in de keuken, ideaal voor stoven, sudderen, koken, bakken en braden. De deksel kan ook apart worden gebruikt als ondiepe bakpan of vorm voor heerlijke cakes en desserts. Of je nu voor rond of ovaal kiest, deze Dutch Oven zorgt voor eindeloze kookmogelijkheden.

Werken met gietijzer: Onderhoud en reiniging

De groene Dutch Oven noemt men ook wel een geëmailleerde braadpan. Er is een verschil tussen geëmailleerd en onbehandeld gietijzer in gebruik en reiniging. Let dus goed op welke Dutch Oven je wilt kopen. De geëmailleerde Dutch Oven behoeft weinig onderhoud. Afwassen met een neutraal sopje is qua schoonmaak voldoende. Denk er wel om dat de gietijzeren rand aan de binnenkant goed vet blijft, anders gaat deze roesten.

Diverse mogelijkheden met de Dutch Oven

  • Stoven: Ideaal voor het langzaam stoven van stoofpotten, soepen en sauzen, waardoor vlees mals en smaakvol wordt.
  • Sudderen: Geschikt voor het sudderen van gerechten, zoals stoofvlees, waarbij langdurige, langzame verhitting essentieel is.
  • Bakken: Je kunt broden, taarten, en zelfs desserts bakken in de Dutch Oven, waardoor een knapperige korst ontstaat.
  • Braden: Perfect voor het braden van hele kippen, kalkoenen of grotere stukken vlees, waarbij de hitte gelijkmatig wordt verdeeld.
  • Langzaam koken: Laat gerechten langzaam garen voor optimale smaakontwikkeling en malsheid.

Maten, accessoires en recepten

Kies voor de ovale Green Dutch Oven met 5,2 liter (35 cm) inhoud, of ga voor de ronde versie met 4 liter (23 cm). De Green Oven is een populaire aanvulling voor de Big Green Egg Large en inspireert met talloze heerlijke recepten. Bij de aanschaf van een Dutch Oven is een hittebestendige handschoen natuurlijk onmisbaar voor een zorgeloze kookervaring!

Dutch Oven 4 liter kopen

Ontdek de veelzijdigheid van de Dutch Oven 4 liter bij De Vries XL. Perfect voor stoven, bakken en braden. Profiteer van persoonlijk en professioneel advies voor een gegarandeerd geslaagde culinaire ervaring. Bestel nu online of kom langs in onze winkel!

Productspecificaties

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail