Vlechtwerk

Vlechtwerk tuinmeubelen B7 CLUB Collection

Algemene beschrijving: De vlechtwerk tuinmeubelen van ons private label B7 CLUB collection zijn gevlochten op een aluminium frame en het kunststof draad is HDPE. De slijtvoetjes zijn van kunststof, de gasveer, alsmede de ophangbeugel en beslag zijn van staal (gebruikt bij verstelbare meubelen). De glasbladen zijn van gehard glas. Bij de meubelen uitgevoerd in de draad savanne zijn enkele series voorzien van teakhouten pootjes.

Product eigenschappen: In onze collectie hebben we vier verschillende soorten draden:

 • Platte draad (croco black en safari)
 • 3mm ronde draad (savanne en concrete) De ronde varianten zijn zwaarder en kennen een langer productieproces en zijn hierdoor stootvaster.
 • Omega 6mm half ronde draad (brushed ebony,antique rattan en riviera) Dit draad kenmerkt zich door de matte structuur, welke nauwelijks van echt rotan is te onderscheiden.
 • 6mm ronde draad (heather) Door de dikte van de draad extra stevig en heeft een serene uitstraling.

Het vlechtwerk wordt met de hand gevlochten, hierdoor zijn kleine verschillen in structuur en kleurnuances mogelijk. Tevens is het mogelijk dat het einde van een wickerdraad zichtbaar is. Doordat tijdens de productie het artikel verschillende keren is gedraaid kunnen kleine krasjes en opruiingen van het oppervlak zichtbaar zijn. Het vlechtwerk kent UV- filters, toch zal door het zonlicht, vocht en andere weersinvloeden enige afbraak van het kunststof volgen zoals lichte verkleuring en schilfering. Indien de meubelen in de vorst staan kunt u ze niet gebruiken omdat de kunststofdraad dan kan breken, de meubelen kunnen beschadigen door aanraking met sieraden of scherpe delen aan uw kleding.

Onderhoud: Om vlechtwerk meubelen te reinigen adviseren we een vochtige doek en mild schoonmaakproduct, en een protector voor het  beschermen tegen vuil en verkleuring. Bij producten met een gasveer dient de gasveer minimaal twee maal per jaar voorzien te worden van een vetlaag. Tevens adviseren wij om de meubelen in de winter droog af te dekken onder een hoes. Voor deze  onderhoudsproducten adviseren we u de producten van onze Beach7 onderhoudslijn.

Vlechtwerk tuinmeubelen Beach7

Algemene beschrijving: Het kunststof draad gebruikt voor de wickerproducten van het Beach7 label zijn van Ecolene. Ecolene is een polyethelene synthetisch wicker welke is ontwikkelt om te voldoen aan alle eisen voor tuinmeubelen. De extrusie technologie is speciaal ontworpen om synthetisch wicker te produceren welke meer duurzamer is, een natuurlijke uitstraling heeft en bestand is tegen temperatuurschommelingen en bestand is tegen breken, schilferen    De wicker producten van het “Beach 7” label zijn gevlochten op een extra zwaar roestvrij aluminium frame (powdercoated) en het kunststof draad is HDPE. De voetjes zijn van aluminium en slijtvoetjes zijn van kunststof. De glasbladen zijn van gehard glas.

Product eigenschappen: In deze collectie hebben we drie verschillende soorten draden:

 • 6mm ronde draad (old natural, seashell, forest, Stone en tropic
 • 3x3cm draad (coal, natural bamboo en seashell)
 • 5mm ronde reliëfdraad (snow white)

Het vlechtwerk wordt met de hand gevlochten, hierdoor zijn kleine verschillen in structuur en kleurnuances mogelijk. Tevens is het mogelijk dat het einde van een vlechtwerkdraad zichtbaar is. Doordat tijdens de productie het artikel verschillende keren is gedraaid kunnen kleine krasjes en opruiingen van het oppervlak zichtbaar zijn. Het vlechtwerk kent UV-filters, toch zal door het zonlicht, vocht en andere weersinvloeden enige afbraak van het kunststof volgen. Indien de meubelen in de vorst staan kunt u ze niet gebruiken omdat de kunststofdraad dan kan breken. De meubelen kunnen beschadigen door aanraking met sieraden of scherpe delen aan uw kleding. Door langdurige weersinvloeden is het mogelijk dat het frame lichte verkleuringen of beschadigingen krijgt, dit heeft geen gevolgen voor de weersbestendigheid van het aluminium.

Onderhoud: Om vlechtwerk meubelen te reinigen adviseren we een vochtige doek en mild schoonmaakproduct, en een protector voor het  beschermen tegen vuil en verkleuring. Bij producten met een gasveer dient de gasveer minimaal twee maal per jaar voorzien te worden van een vetlaag. Tevens adviseren wij om de meubelen in de winter droog af te dekken onder een hoes. Voor deze  onderhoudsproducten adviseren we u de producten van onze Beach7 onderhoudslijn. .

Teak

Teak

Algemene beschrijving: De teakhouten producten zijn afkomstig uit Indonesië, zijn ‘’oven gedroogd’’ en hebben hierdoor een gereduceerd vochtgehalte om werking zo veel mogelijk tegen te gaan.

Product eigenschappen: Teakhout heeft van nature een hoog oliegehalte, hierdoor is het nagenoeg onverwoestbaar. Als teakhout onbehandeld wordt buiten geplaatst zal het na verloop van tijd “vergrijzen”. Kopse delen van het teakhout (o.a. tafelpoten) kunnen gaan scheuren, dit is niet te voorkomen. Vaak zal dit niet meer zichtbaar zijn als het hout nat is. De tafelseries Hyeres en Draguignen zijn ‘’handmatig verouderd’’ om een zogenaamde vintage look te krijgen. De tafels  zijn gemaakt van gerecycled teakhout: scheuren en opvulstukken zijn bij deze tafels juist de bedoeling, hierdoor is elk object uniek. Dit jaar nieuwe in onze collectie zijn de tafels St.Raphaël en St. Maxime, beide tafels hebben een blad van 5 cm, met een old grey finish (antraciet/grijze kleur)

Onderhoud: Om het vergrijzen tegen te gaan dient u gemiddeld 1x per 4/5 maanden de tafels te behandelen met Teak-care 3 (van de Beach7 onderhoudslijn):

 • Het meubel dient volledig droog te zijn (minimaal 5-7 dagen niet nat zijn geweest).
 • Altijd 1 laag per kwast aanbrengen en na 10 minuten restanten olie met een doek verwijderen.
 • Vervolgens mag het product na een droogtijd van 12 uur weer nat worden.
 • 2 lagen geeft zwarte spochtvlekken
 • geen goede droogtijd geeft spochtvlekken
 • andere producten naast teak-care  zijn vaak op waterbasis en volledig ongeschikt voor teak.
 • lak op teak zal nooit lang hechten, en zal scheurvorming in de lak geven met veel ellende tot  gevolg.

Na circa 4/5 maanden dient de oliebehandeling herhaald te worden en moet het product schoon en kurkdroog zijn. Vooraf moet het meubel worden behandeld met teak-care reiniger, dit zorgt ervoor dat de poriën worden geopend voor een goede hechting. Dit kan ook middels licht schuren met een fijne korrel schuurpapier worden bereikt. Wanneer een meubel eenmaal is vergrijs kan door middel van de shield (uit de Beach7 onderhoudslijn) de kleur worden behouden en zal vuil moeilijk hechten. Om de ‘’vintage look’’ van het teak te herstellen is een vintage olie verkrijgbaar. Voor het behouden van deze kleur is de shield prima geschikt. Voor het reinigen van teak na de winterperiode kunt u de teak reiniger gebruiken, deze verwijdert alg en oude olieresten.

Kussens

Kussens B7 Club Collection

Algemene beschrijving: Kussens B7 Club collection: polyester, ‘’1000 uur kleurechtheid’’, vuil- en vochtafwerend door impregnatie. Hoezen zijn voorzien van rits en wasbaar op een handwasprogramma van 30°C, na het wassen de hoezen vochtig om de vulling doen. Kussens niet in de set laten liggen wanneer de set is afgedekt met een beschermhoes.
All Weather kussens B7 Club Collection: gemaakt van een fijnmazige textilene met een semi dry-foam vulling. Het textilene zorgt ervoor dat het vocht nauwelijks in het doek kan trekken, de dry-foam vulling laat het vocht door.
De kussens van het “Club Collection” label zijn van polyester. De kussens van het “Beach 7” label zijn van Sunbrella of Dralon doek.

Product eigenschappen: De polyester kussens kunnen verkleuren door invloed van de zon. De kussens uitgevoerd in Sunbrella en Dralon doek zijn meer kleurecht.  Er kunnen vlekken ontstaan door gebruik, bladeren of uitwerpselen van vogels. Door het gebruik kunnen er stiknaden loslaten en de ritsen slijten. Wij adviseren u om de kussens dagelijks binnen te halen of af te dekken met een hoes uit de “Club Collection”.   Onderhoud: Om kussens te reinigen adviseren wij de hoes los te halen en de instructie op het label te volgen. Kussens met vulling nooit centrifugeren. Om kussens te onderhouden dient u ze droog op te slaan.    Tassen zijn verkrijgbaar in de “Club Collection”.

Kussens Beach 7

Algemene beschrijving: Kussens Beach7: kussens gemaakt van Sunbrella stof met de volgende kenmerken:

 • Sunbrell stof: in de vezel geverfde acryl, geproduceerd in Europa.
 • Zeer hoge kleurechtheid
 • Teflon behandeld, hierdoor vuil- en vochtwerend.
 • Ademend
 • Resistent tegen schimmelvorming

Product eigenschappen: De polyester kussens kunnen verkleuren door invloed van de zon. De kussens uitgevoerd in Sunbrella en Dralon doek zijn meer kleurecht.  Er kunnen vlekken ontstaan door gebruik, bladeren of uitwerpselen van vogels. Door het gebruik kunnen er stiknaden loslaten en de ritsen slijten. Wij adviseren u om de kussens dagelijks binnen te halen of af te dekken met een hoes uit de “Club Collection”.

Onderhoud: Om kussens te reinigen adviseren wij de hoes los te halen en de instructie op het label te volgen. Kussens met vulling nooit centrifugeren. Om kussens te onderhouden dient u ze droog op te slaan. Tassen zijn verkrijgbaar in de “Club Collection”.

Natuursteen

Natuursteen

Algemene beschrijving: De natuurstenen tafelbladen  zijn van 100& graniet, dus geen poreus marmer of composiet. De tafelframes zijn van RVS of staal (powdercoated). De natuurstenen kolompoten zijn watervast verlijmd en in de hoeken verstevigd met staal.

Product eigenschappen: De natuurstenen tafelbladen kennen een hoog soortelijk gewicht. Om beschadigingen tijdens het transport te voorkomen worden deze verpakt in speciale houten boxen. Desalniettemin zijn minuscule krasjes of lichte beschadigingen aan de randen mogelijk. De tafelbladen zijn poreus, dit betekent dat, indien een artikel niet behandeld wordt er vlekken van vet en olie een periode zichtbaar zullen blijven maar daarna door de steen wegtrekken. Voor de modellen op één kolom adviseren wij om het blad aan de zuil vast te kitten.

Onderhoud: Elke structuur heeft een specifieke bescherming nodig (gelijkmatig verdelen):
Gezoete tafelbladen: kleurverdieper/nano steenbeschermer CCP
Gepolijste tafelbladen: kleurverdieper/nano steenbeschermer CCP
Gebrande tafelbladen: lijnzaadolie (hierbij zal de kleur donderder worden) – kleurverdieper/nano steenbeschermer CCP
Gebouchardeerde bladen: nano steenbeschermer middels spray

Let op: Merken als Studio20 leveren de tafels vaak al voorbehandeld. Het is raadzaam om hetzelfde product voor nabehandeling te gebruiken. Nano beschermers moeten zeer gelijkmatig worden aangebracht om vlekvorming te voorkomen.

Parasols

Parasols

Algemene beschrijving: Binnen collectie parasols van B7 Club collection maken we een onderscheid tussen twee type parasols:

 • Vrijhangende parasols: Granada en Pamplona parasols
 • Houtstokparasols: Barcelona en Madrid parasols.
 • Granada serie:  aluminium frame en 300gr polyester doek
 • Pamplona serie: aluminium frame en 400 gr . Sunbrella doek
 • Barcelona serie: houten frame, 270 gr. polyester doek
 • Madrid serie: houten frame, 300 gr. polyester doek

Product eigenschappen: Het doek kan verkleuren, krimpen en scheuren en het frame kan verbuigen of afbreken door weersinvloeden. Parasols dient u bij wind altijd in te vouwen. Wij adviseren u om de parasols dagelijks droog af te dekken met een beschermhoes.
Bij het openen van de parasols dient u de baleinen vanuit gesloten toestand te begeleiden zodat zij niet gekruist zijn bij het omhoogtrekken en hierdoor kunnen breken.

Onderhoud: Om parasols te reinigen gebruikt u een zachte zeep, niet in de felle zon. Indien het doek nat is moet de parasol licht gesloten worden gedroogd.  Een parasol dient altijd droog te worden opgeslagen. Om parasols waterdicht te maken bieden wij producten aan in de “Club Care” onderhoudslijn.

Polywood

Polywood B7 Club Collection

Algemene beschrijving: Polywood bestaat uit kunststof opgebouwde delen, en hebben een matte structuur en een vergrijsde uitstraling. De frames van deze meubelen zijn van poedercoated aluminium.

Product eigenschappen: Polywood is een volkunststof product met het uiterlijk van hout. Het heeft dezelfde kenmerken als hout en kan bijvoorbeeld ook geschuurd worden om krassen te verwijderen.

Onderhoud: Polywood heeft een poreuze structuur en moet dus goed worden afgedekt met een beschermer uit de onderhoudslijn van CCP. De frames mogen ook hiermee worden behandeld. Tevens hebben we in onze collectie onderhoudsproducten een cleaner specifiek voor polywood.

RVS

RVS

Algemene beschrijving: De RVS producten (RVS 304) deels gecombineerd met teakhouten armleggers, textilene doek en wicker HDPE.

Product eigenschappen: RVS kan verkleuren en oxideren en is slecht bestand tegen chloorwater en ‘’zoute zeewind’’. Tevens kan er vliegroest op ontstaan. Op RVS kunnen vingerafdrukken en vlekken komen. De meubelen kunnen beschadigen door aanraking met sieraden of scherpe delen aan uw kleding.

Onderhoud: RVS 304 dient altijd en regelmatig behandelt te worden met een Nana RVS beschermer (Beach7 onderhoudslijn). Tevens adviseren wij om de meubelen in de winter droog af te dekken onder een hoes.

Onderhoudsproducten