fbpx

Duurzaamheid en tuinmeubelen

Een gezonder klimaat, een beter milieu en minder verspilling. Het zijn tegenwoordig veel besproken onderwerpen, omdat er grote zorgen zijn over onze aarde. In deze blog leggen wij je graag uit wat onze leveranciers van onze tuinmeubelen doen in het kader van duurzaamheid.

Hartman

Hartman recyclet kunststof. In het thema van duurzaamheid zijn kussens gemaakt in samenwerking met SEAQUAL. Hartman werkt met vissers en duikers die dit allemaal uit de oceanen halen. Dit bedrijf zit in Italië. Samen verwijderen zij meer van 165 miljoen ton plastic uit al onze oceanen. Dit gevangen plastic wordt gerecycled tot garen die worden gebruikt bij de productie van kussens. Dit gaat als volgt. Allereerst wordt van het materiaal wat in de oceanen gevonden en opgedoken is, petflessen gemaakt. Daarnaast worden van oude vissersnetten garen gemaakt en deze worden gebruikt voor de Seaqual kussens. Voor dit assortiment kussens gebruiken ze de slogan “This cushion is trash”.

Hartman heeft ook gerecyclede stoelen. Ze vragen hiervoor dezelfde prijs als voor de normale stoelen, maar voor de gerecyclede stoelen kun je maar een paar kleuren krijgen. Het is namelijk niet mogelijk om de stoelen helemaal wit te krijgen. Ze hebben deze stoelen in de kleur Zwart en Xerix. Hartman heeft er expres voor gekozen om donkere kleuren te gebruiken vanwege de prijs. Om gerecycled kunststof mooi wit te krijgen, zitten vele malen meer werkuren, wat de adviesverkoopprijs van de stoelen te hoog opdrijft.

Duurzame tuinmeubelen van Hartman

Privé: Hartman sierkussen 50 x 50 x 16 cm | Pearl green

Adviesprijs 13,25

Hartman Sophie Studio tuin eettafel 240 x 100 cm | Carbon black

1.299,95

Hartman Sophie teak dining tuinstoel | Italian terra

199,95

Hartman Sophie Element dining tuinstoel | Zwart

139,95

4 Seasons Outdoor

Onze leverancier 4 Seasons Outdoor vindt het voornamelijk heel belangrijk dat de producten voorzien zijn van een lange levensduur. De basis is dat de producten minimaal 10-15 jaar meegaan. Bovendien zijn alle materialen recyclebaar. Dit betekent dat alle materialen hergebruikt kunnen worden als je dat zou willen. Zelfs aluminium en staal kunnen omgesmolten worden en zijn dan ook herbruikbaar, alleen moeten er dan wel een aantal dingen verwijderd worden.

Teak is een duurzaam en weersbestendig hardhout, wat gebruikt wordt in veel van de tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor. Het is natuurlijk van kleur met een instant grey bewerking. Duurzaam teakhout houdt in dat alle tuinmeubelen en teak van 4 Seasons zijn voorzien van een wettelijk FSC of een SLVK-certificaat dat voldoet aan de laatste EUTR-regels die sinds 2013 van kracht zijn m.b.t. houtverordening. Dit houdt in dat zij alleen hout gebruiken welke is geoogst van legale teakplantages. Voor teakhout geldt dat de teak plantages waar het vandaan komt, ook altijd teakbomen worden herplant. Voor elke omgekapte boom wordt weer een nieuwe geplant. Tegenwoordig wordt het SVLK teakhout gebruikt, aangezien het FSC-teakhout bijna niet meer te krijgen is. Dit komt omdat er een bepaald keurmerk in zit wat door weinig plekken wordt aangeboden en door het keurmerk wordt het nog duurder. Eigenlijk hebben SLVK en FSC hetzelfde doel: het verbieden van illegaal gekapt hout.

Tegenwoordig moet je als producent betalen voor afvalstoffen. De fabriek van 4 Seasons betaalt ervoor om zeker te weten dat het afval goed gescheiden wordt en niet in sloten, rivieren of andere natuur gedumpt wordt. Ze willen dat er een goede leefomgeving achterblijft, waar de fabriek dus voor betaalt. Hier is ook toezicht op. De fabriek houdt zich ook bezig met duurzaamheid. Ze hebben een magazijn gebouwd met zonnepanelen, waar de verwarming wordt gereguleerd door machines die warmte opvangen en dan weer doorstoten en bovendien klimaat- en CO2-neutraal.

Bij 4 Seasons staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Niet alleen duurzaamheid is belangrijk, maar zij vinden vooral de combinatie van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. 4 Seasons Outdoor handelt niet in Nederland of Europa. 80% van de handel komt vanuit Indonesië en 20% komt vanuit China.

Duurzame tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor

Privé: 4 Seasons Outdoor Timor sofaset Naturel met 2 Dali tafels | 5-delig

3.449,-

4 Seasons Outdoor Miguel plantenbak 45 x 45 x 50 cm| Teak kleur

189,-

Privé: 4 Seasons Outdoor Capitol stoel-bank loungeset| 4-delig

Adviesprijs 2.799,-

Privé: 4 Seasons Outdoor Samoa dining tuinstoel | Charcoal

319,-

Privé: 4 Seasons Outdoor Ravello lounge tuinstoel | Antraciet

1.019,-

SUNS

This is outdoor lifestyle
Van ultiem ontspannen heeft SUNS zijn levenswerk gemaakt. We kijken daarbij graag voorbij vorm en functie. Maximalism is ons credo voor de vormgeving van je buitenruimte. Een mindset. Een attitude die draait om het omarmen van veelzijdigheid, persoonlijkheid en fun. Leef je uit met kleur, patronen, designs, materialen en decoratie. Laat je zien en creëer jouw ideale buitenruimte.

SUNS probeert met haar PET Collectie & Solar Collectie een bijdrage te leveren aan het milieu. SUNS PET producten zijn gemaakt van gerecyclede plastic (PET) flessen.
In een innovatief productieproces worden de flessen gerecycled tot vezels die aanvoelen als stof, maar even sterk en weerbestendig zijn als plastic. Ideaal voor outdoor lifestyle producten zoals kussens, poefen en kleden. De SUNS Solar Collectie bestaat uit buitenverlichting op zonne-energie. Slimmer kan het niet. Zet een lamp neer waar je het maar nodig hebt, of ontwerp een compleet draadloos lichtplan voor je tuin. Met de series Mr. Solar en Mrs. Solar heb je de vrijheid om het zo aan te pakken als je wilt.

Goed materiaal is de belangrijkste basis voor je tuinset. SUNS maakt gebruik van materialen die nét wat sterker zijn. Zaken als zachtheid, waterbestendigheid en ademend vermogen bepalen immers voor een belangrijk deel het comfort. SUNS werkt uitsluitend met de beste materialen die bovendien weerbestendig en gemakkelijk te onderhouden zijn. De combinatie van de beste materialen, zorgt ervoor dat de meubelen van SUNS jarenlang plezier geven.

Duurzame tuinmeubelen van SUNS

Suns New Memphis hoek loungeset Teak Light antracite | 4-delig

4.499,-

Privé: Suns Nappa diningstoel | MRG/ mix macramé green rope/ Forest

549,-

Privé: Suns Aspen loungeset 6-delig | Soft green mixed weave

8.999,-

Privé: Suns Coco Salento Solar maat light M | Matt royal grey

199,-

Nardi

Het belangrijkste materiaal van de producten van Nardi is hars, ook wel polypropyleen genoemd. Dit materiaal is licht, duurzaam, recyclebaar, niet giftig en antistatisch, bestand tegen weersinvloeden en zoute omgevingen. Polypropyleen is puur. Dit betekent dat het niet is besmet met andere materialen. Hierdoor kan de kleur worden gescheiden en kan het worden bewerkt in de herstelfase, waardoor de producten van Nardi 100% recyclebaar zijn. Al het plastic productieafval wordt opnieuw in de productiecyclus gebruikt. Bovendien is een deel van de elektriciteit afkomstig van zonnepanelen die wordt gebruikt om de centrales van Nardi van stroom te voorzien. Daar komt bij dat het water dat Nardi gebruikt niet is vervuild en Nardi stoot geen vervuilende gassen of dampen uit de atmosfeer.

Nardi recyclet ook kunststof. Zij kunnen de kleurechtheid dan alleen niet garanderen, dus ze gebruiken nog geen gerecyclede kunststof voor al hun producten. Kwaliteit is voor Nardi heel belangrijk en de productkwaliteit wordt daarom ook nauw in de gaten gehouden. Nardi gebruikt een selectie aan grondstoffen. De producten worden volledig gemaakt in Italië.

Alle producten van Nardi worden verpakt in kartonnen dozen. Deze kartonnen dozen bevatten meer dan 75% gerecyclede vezels.

Duurzame tuinmeubelen van Nardi

Nardi Net 2-zitsbank | Corallo rood

Adviesprijs 213,-

Privé: Nardi Folio kussen comfort | Felce groen

Adviesprijs 133,20

Nardi Trill stapelbare dining tuinstoel | Ottanio blauw

Adviesprijs 95,-

Nardi Cube tuin eettafel 80 x 80 x 75 cm | Antraciet

Adviesprijs 259,-

Nardi Net stapelbare dining tuinstoel | Senape geel

Adviesprijs 105,-

AppleBee

AppleBee deelt graag hun passie, want zij vinden dat dat inspireert en motiveert. Bij AppleBee werken vakmensen die het beste uit zichzelf halen. Dit is terug te zien in de kwaliteit van de meubelen. Voor de gevlochten tuinmeubelen werkt AppleBee al tientallen jaren samen met ambachtslieden in Indonesië, want vlechtwerk is puur handwerk. Dit vertrouwen zij alleen toe aan specialisten. In Indonesië is een lange traditie in dit ambacht en delen de vlechtwerkspecialisten hun passie voor schoonheid en kwaliteit. Zo wordt ervoor gezorgd dat de designs de beste afwerking krijgen. AppleBee blijft intensief betrokken bij het productieproces, van het begin tot het eind en je bent ervan gegarandeerd dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt waar je jarenlang plezier van zult hebben!

AppleBee heeft veel tijd en energie geïnvesteerd in hun eigen merk vlechtdraad Biculair. Dit hebben zij gedaan, omdat een lange levensduur staat of valt met de materialen die je gebruikt. Het voordeel van dit vlechtdraad is dat hij weersbestendig en kleurecht is. Daar komt bij dat het draad recyclebaar is en daardoor ook milieuvriendelijk.

AppleBee vindt het belangrijk dat er goede kwaliteit geleverd wordt. Hierdoor kiezen zij voor de beste materialen. AppleBee gebruikt hoogwaardig aluminium, stevig rope vlechttouw, recyclebare Biculair vlechtdraad en comfortabele Bee Wett kussens. Het teakhout dat wordt gebruikt, komt van duurzaam beheerde en gecontroleerde plantages en is gecertificeerd. Hiermee is je keuze voor een AppleBee tuinmeubel een duurzame keuze. De drijfveer van AppleBee is dan ook: van je tijd, kwali-tijd maken!

AppleBee is al jaren gespecialiseerd in het gebruik van teak. Er wordt gekozen voor gecertificeerd teakhout van duurzaam beheerde en gecontroleerde plantages. Doordat teakhout rijk is aan vele oliën, is het een van de duurzaamste houtsoorten die er is en dus heel geschikt om buiten te gebruiken. Met teakhout creëer je bovendien een vriendelijke en warme sfeer. Naast naturel teak, werken zij het hout soms af met een extra Antique of Coastal kleurfinish.

Duurzame tuinmeubelen van AppleBee

Apple Bee Bijou dining tuinstoel | Taupe

395,-

Privé: AppleBee Milou sofa set | 6-delig

3.425,-

Apple Bee Elements XL lounge tuinstoel | Kubu/Nature

1.379,-

Keter

Kettler is een leverancier die opbergboxen maakt en levert. Zij willen graag bijdragen aan een wereld waarin het milieu moeiteloos een plek heeft in ons dagelijks leven. Zij ontwikkelen producten die écht duurzaam zijn. Zo zorgen zij ervoor dat verontreiniging wordt verminderd. Tegelijkertijd zijn de producten van Kettler heel functioneel en betaalbaar.

Kettler wil betere producten voor een betere omgeving. Ze werken toe naar een circulaire economie door gerecyclede inhoud en designs. Bovendien beperken zij het risico van klimaatveranderingen door efficiëntie en milieuvriendelijke acties in hun gehele toeleveringsketen. Ze zorgen voor betere activiteiten:
– Het leveren van zakelijke en maatschappelijke meerwaarde door middel van ethisch gedrag,
– Diversiteit
– Welzijn en betrokkenheid van medewerkers en op de gemeenschap

Duurzaam leven is ook een belangrijk aspect bij Kettler. Het assortiment van Kettler is ontwikkeld om mensen te helpen gemakkelijker en comfortabeler te leven tegen een betaalbare prijs. Alle producten van Kettler zijn 100% herbruikbaar. Zij geloven niet in eenmalig gebruik, maar ontwerpen de producten zo dat ze een leven lang mee kunnen. Een lange levensduur is enorm duurzaam.

Goed om te weten is dat van alle grondstoffen die in 2019 door Kettler zijn gebruikt, 41% was gerecycled. Ze streven ernaar dat dit percentage in 2028 op 80% ligt. Je kunt dus zeggen dat Kettler, onze leverancier van de opbergboxen, erg goed bezig is met het leveren van duurzame producten.

Kettler is een grote fabrikant met wereldwijde medewerkers en een verantwoorde bedrijfsvoering die streven naar geen enkel afval. Zij streven ernaar om te zorgen dat iedereen zich door Kettler gewaardeerd voelt, veilig kan werken, zich maximaal kan ontplooien en een carrière binnen een organisatie kan ontwikkelen. Bovendien worden hun medewerkers aangemoedigd om vrijwilligerswerk te doen uit solidariteit met lokale gemeenschappen. De activiteiten, inclusief donaties aan liefdadigheidsinstellingen, zijn sterk loyaal georiënteerd en moeten inspelen op lokale behoeften.

Duurzame tuinmeubelen van Keter

Privé: Keter Rockwood opbergbox 155 x 72 x 64 cm | Antraciet

164,95

Privé: Keter Patio Store opbergbox 139,5 x 77 x 120 cm | Grijs

292,95

Privé: Keter Capri opbergbox 123 x 53 x 57 cm | Antraciet

62,95

Biohort

De naam Biohort staat voor: life in the garden (bios is Grieks voor life en hortus is Latijn voor the garden).

Onze leverancier Biohort levert al ruim 45 jaar metalen bergingen en kussenboxen van hoge kwaliteit met een extreem lange levensduur. De gehele productie vindt plaats in Oostenrijk in twee uiterst moderne fabrieken, waar zo duurzaam mogelijk wordt geproduceerd. Door zonnepanelen wordt 1/3 van de benodigde energie door Biohort zelf opgewekt en zijn de gebruikte verpakkingsmaterialen bijna geheel recyclebaar.

Duurzame tuinmeubelen van Biohort

Biohort Hobbybox 160 x 79 x 83 cm | Donkergrijs metallic

569,-

Biohort Hobbybox 200 x 79 x 83 cm | Kwartsgrijs metallic

729,-

Biohort Hobbybox 200 x 79 x 83 cm | Donkergrijs metallic

729,-

Biohort Hobbybox 160 x 79 x 83 cm | Kwartsgrijs metallic

569,-