fbpx

Overkappingen

Inspiratie nodig voor je terras of overkapping?

Kom langs in onze 3000m² grote showroom in Roden.

Meer informatie »

    Renson Camargue

    Te zien in onze showroom

Overkapping in de tuin

Een overkapping in de tuin is een mooie manier om extra leefruimte te creëren. Met een overkapping kun je nog meer genieten van het buitenleven, ook als het regent. De overkapping is niet alleen een beschutte zitplaats, hij kan ook dienen als een plek om lekker te eten, een leuke speelruimte voor kinderen, om in te koken of zelfs als een buitenkantoor.

Voordelen van een overkapping in de tuin

Een overkapping in de tuin biedt meerdere voordelen. Het gehele jaar door lekker buiten genieten, ongeacht het weer. Een overkapping biedt bescherming tegen weersinvloeden, dus of het nu regent of er een felle zon schijnt, onder de overkapping kun je alsnog genieten van het uitzicht in de tuin en de frisse buitenlucht. Een overkapping is een uitbreiding van de leefruimte en kan worden gebruikt om in te spelen, koken, eten, werken of te relaxen. Omdat het extra woonruimte biedt, wordt je woning ook aantrekkelijker en dat is gunstig voor de waarde van je huis.

Soorten overkappingen

Terrasoverkapping:

Dit soort overkappingen worden boven een terras of patio geplaatst. Ze bieden bescherming tegen de weersinvloeden en kunnen open of gesloten zijn. een voorbeeld van een overkapping welke zowel open als gesloten kan worden, is de Suns Rota overkapping. Terrasoverkappingen kunnen worden gemaakt van hout, metaal, kunststof of aluminium.

Pergola:

Een pergola heeft een open structuur welke bestaat uit verticale palen welke worden ondersteund met dwarsbalken. Pergola’s geven goed schaduw als er klimplanten tegenaan en overheen groeien. Ook worden pergola’s geplaatst om meer diepte aan te brengen in een tuin of gewoon als leuk accent. Meestal worden pergola’s gemaakt van hout, maar ze bestaan ook in het aluminium, metaal en kunststof.

Tuinhuisje:

Tuinhuisjes zijn eigenlijk kleine overkappingen welke vaak gedeeltelijk of helemaal dicht zijn. Ze dienen vaak als beschutte ruimte of worden gebruikt als opslaghok. Ze worden gemaakt van hout, metaal of kunststof en kunnen een eenvoudig ontwerp hebben tot ingewikkeld.

Weloverwogen een overkapping kopen

Voordat je gaat shoppen voor een overkapping, is het raadzaam om je voor te bereiden. Wat is het doel van de overkapping? Wil je er af en toe relaxen of is het doel om echt extra leefruimte te creëren? Vraag uzelf af wat het budget is wat je aan een overkapping uit wenst te geven. Wil je een open overkapping, een gesloten overkapping of het liefst een overkapping welke zowel opengezet als gesloten kan worden? De kleur van de overkapping en de materiaalkeuze zijn ook zaken waarover je van t e voren na kunt denken. Niet alleen de grootte maar ook de materiaalkeuze zijn van invloed op de prijs van de overkapping. Let er bij het materiaal ook op hoeveel onderhoud het nodig heeft en wat bij jouw smaak past. Als laatste kun je zich afvragen of je het wenselijk vindt dat er verlichting en verwarming is geïntegreerd in de overkapping. Zeker als de overkapping als doel heeft om meer leefruimte te creëren is dit wel erg comfortabel. Een overkapping die dit doel waarmaakt is de Renson Camarque Overkapping. Deze overkapping is te bezichtigen en te ervaren in onze Experience store in Roden.

Montage van een overkapping

Van simpel bouwpakket tot terrasoverkappingen welke ingewikkelde montage vereisen. Het is goed om te weten hoeveel werk en moeite de montage gaat vereisen. Wanneer je twee linkerhanden heeft, is het waarschijnlijk wenselijk dat de overkapping een simpel bouwpakket is. Het is natuurlijk ook mogelijk om de overkapping te laten monteren, dat is wel zo makkelijk, maar moet natuurlijk wel in het budget passen.

Laat je goed informeren

Een overkapping aanschaffen is niet niets. Naast dat het een prijzige uitgave is, is een overkapping ook heel sfeerbepalend in de tuin. Het is dus verstandig om je goed te laten informeren over de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen van de overkappingen. Wij van De Vries XL Tuinmeubelen hebben meer dan 75 jaar aan kennis en ervaring opgebouwd in overkappingen. Wij helpen je graag! Neem contact met ons op of kom vrijblijvend bij ons langs in Roden. Je bent meer dan welkom voor het inwinnen van advies voor een geschikte overkapping in je tuin.

 

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail