fbpx

Lounge dining sets

Heerlijk genieten op een nieuwe lounge dining set? Bekijk ons assortiment online óf kom langs in onze showroom.

  Suns Florance lounge/ dining set 5-delig White Grey | Links

  Adviesprijs1.585,- 1.299,-

  Suns Florance lounge/ dining set 5-delig White Grey | Rechts

  Adviesprijs1.585,- 1.299,-

  Chill-Out Canberry sofa set 4-delig

  Adviesprijs1.699,- 1.399,-

Lounge dining sets

Een mooie lounge dining set voor in uw tuin? Wanneer er elk jaar optimaal genoten wordt in de tuin dan mag een comfortabele lounge dining set niet ontbreken. Door het aanschaf van een lounge dining set kan er in de zomer comfortabel buiten ontbeten, gelunched en gedineerd worden. Voor ieder buitenmens mag de lounge dining set niet ontbreken in de tuin. Het aanschaffen van een lounge dining set hoeft helemaal niet gigantisch duur te zijn. Daarom zit de gewenste set er in uw klasse ongetwijfeld tussen. Veelal wordt er over loungesets gesproken wanneer men eigenlijk een lounge dining set bedoeld. Dit verklapt al een beetje hoe comfortabel deze sets zijn. Daarnaast zijn de sets uitermate geschikt om ook heerlijk op te relaxen!

Waarom  een lounge dining set kopen?

Vaak krijgen wij de vraag of er gekozen moet worden voor een lounge dining een tuinset of een loungeset. Een lounge dining set is echt bedoeld om aan te eten, de naam zegt het eigenlijk al. Waarbij een loungeset voornamelijk is bedoeld om in te loungen. Een tuinset bestaat voornamelijk uit een tafeltje en meerdere stoelen, de tafel is hierbij kleiner dan die van een lounge dining set.

Een lounge dining set bestaat uit een bank, eventueel stoelen of een poef en een tafel. De tafel van een lounge dining set is hoger dan die van een reguliere loungeset. Deze is uitermate geschikt om op ideale hoogte aan te eten. Daarnaast brengt een lounge dining set het huiskamergevoel naar buiten waardoor er heerlijk en comfortabel met familie en vrienden aan gegeten kan worden. Ondanks dat de term lounge dining set relatief nieuw is bestaat deze al enkele jaren. Hierdoor komt er steeds meer keuze op de markt tussen het design, comfort en de gekozen materialen. Vandaag nog een lounge dining set kopen? Bekijk onze webshop voor de verschillende aanbiedingen.

Lounge dining set buiten

Een mooie dining set voor buiten is niet alleen erg functioneel maar ook erg decoratief en een mooie aanvulling op uw tuin. Daarnaast staat er in je woonkamer ook een dining set toch? Wanneer je in de zomer lekker aan tafel wilt dineren is een dining set voor buiten een echte uitkomst. Hierdoor kun je comfortabel buiten zitten en tijdens het diner genieten van een comfortabele positie. In een reguliere lounge set zak je al gauw weg. Dit is heerlijk wanneer er een drankje gedaan wordt. Wanneer er uitgebreid gedineerd moet worden is het prettiger wanneer er rechtop en aan tafel gegeten kan worden. Speciaal voor deze reden hebben wij dining sets voor buiten samengesteld.

Aanschaffen lounge dining set

Wanneer je een lounge dining set wilt gaan kopen is het belangrijk om met een aantal praktische zaken rekening te houden. Een lounge dining set kan behoorlijk groot uitvallen, let daarom goed op de afmetingen. Daarnaast kan er voor gekozen worden om een lounge dining set in een hoekopstelling aan te schaffen. Denk hierbij goed waar de set geplaatst gaat worden. 

Lounge dining set L of R opstelling

Wanneer je oog valt op een lounge dining set met een L opstelling dan dient u met een aantal zaken rekening te houden. Beschikt u over een ruim opgezette tuin, dan heb je hier minder snel te maken. Heb je echter een kleinere tuin met daaraan verbonden een schuur met openslaande deuren. Dan is het goed om na te denken of je voor een rechtersopstelling of een linker opstelling kiest. Het varieert per bank namelijk hoelang het voetengedeelte is. Het zou immers zonde zijn dat de huisdeur niet meer open kan omdat er een bank voor staat.

Lounge dining set L opstelling

Lounge dining set L opstelling

 

Welk type materiaalsoort kiezen voor lounge dining set?

Wanneer u op zoek gaat naar een lounge dining set is het verstandig om rekening te houden met het materiaalsoort. De sets zijn te verkrijgen in verschillende materiaalsoorten zoals hout, teak, aluminium, wicker, rope en combinaties hiertussen. Het type materiaal zegt iets over de kwaliteit van de set, de duurzaamheid en het gewicht hiervan. Veelal bieden wij lounge dining sets van wicker aan. Wicker wordt met de hand gevlochten wat het een fantastische uitstraling geeft. Daarnaast is het ijzersterk, licht van gewicht en onderhoudsarm. Wanneer u de wicker set wilt opbergen of verplaatsen is dit eenvoudig gedaan. Door gebruik te maken van mooie tuinkussens heeft u de voordelen van een lichtgewicht set en is de set enorm comfortabel.

Voordelen van een lounge dining set

Vaak krijgen wij de vraag van klanten wat het voordeel is van een lounge dining set ten opzichte van een loungeset of een tuinset. Een aantal voordelen op een rijtje:

 • Een lounge dining set is zeer comfortabel omdat het eigenlijk de voordelen van een tuinset en loungeset bevat.
 • Waarbij een loungeset relatief laag aan de grond ligt die van een lounge dining set een stuk hoger. Hierdoor is het makkelijker om even op te staan om nog iets uit de keuken te pakken of het vlees op de barbecue om te draaien.
 • Doordat de lounge dining set stoelen lijken op die van een reguliere eetstoel in uw woonkamer kan er comfortabel gegeten worden. Uw rug wordt ondersteund door de hoge rugleuning. Hierdoor kan er met een rechte rug genoten worden van een heerlijk diner. De rugleuning van een reguliere loungeset hangt meer achterover waardoor er minder steun aan uw rug gegeven wordt tijdens het dineren.
 • Tegenwoordig wordt er steeds meer thuis gewerkt, zo ook in de zomer. Aan een lounge dining set kan heerlijk gewerkt worden doordat u een hogere zithouding hebt. De laptop kan op de bijpassende tuintafel gezet worden waardoor u minder snel last van uw rug zult krijgen.

Lounge dining set aanbieding

Om ruimte te maken in ons nieuwe assortiment hebben wij vaak scherp geprijsde sets in de aanbieding. Deze lounge dining set aanbieding zien er nog schitterend uit maar dienen plaats te maken voor de nieuwe voorraad. Wilt u een mooie dining set maar wilt u er liever niet teveel voor betalen? Houdt dan deze pagina in de gaten voor de laatste aanbiedingen.

Onderhoud lounge dining set

Het Hollandse weer brengt nogal eens wisselingen met zich mee. Daarom is het aan te raden om uw tuinmeubelen op te bergen wanneer er weer een nare bui aan zit te komen. Beschikt u niet over een schuur of een overkapping? Geen probleem, wij bieden vele verschillende beschermhoezen aan om uw set goed te beschermen tegen de weersinvloeden.

Is de zomer ten einde gekomen? Wij raden onze klanten altijd aan om tuinmeubelen schoon en droog op te bergen om nare vlekken en ‘het weer’ te voorkomen. Het afnemen van uw lounge dining set met een lauw warm sopje en groene zeep is vaak al voldoende om deze netjes op te bergen.

Wanneer de warme zomer voorbij is, wilt u natuurlijk het liefst uw zitgerij netjes opbergen in uw schuur. Wanneer er geen schuurtje aanwezig is wordt er vaak afgezien van een mooie dining set. Dit is echter niet nodig. De verschillende beschermhoezen van DeVriesXL Tuinmeubelen beschermen uw tuinmeubelen tegen de verschillende jaargetijden.

Lounge dining set aanbieding

Het aanschaffen van een lounge dining set kan behoorlijk in de papieren lopen. Echter is dat niet altijd nodig, zo zijn er op de webshop van De Vries XL Tuinmeubelen altijd scherpe lounge dining set aanbiedingen te vinden. Deze aanbiedingen kunnen het gehele jaar doorlopen. Echter zijn de aanbiedingen na het hoofdseizoen, herfst en winter nog hoger! Sla uw kans en laat u alvast inspireren op onze webshop, bestel vandaag nog uw lounge dining set aanbieding.

Laat u adviseren

Twijfelt u nog, en weet u niet zeker of een set past in uw tuin? Kom dan langs in onze showroom in Roden zodat wij u van passend advies kunnen voorzien. Wij hebben verschillende sets in onze showroom staan zodat u ook nog even kunt neerploffen om te controleren of de set wel bij uw zithouding past.

Wanneer een dining set toch niet past in uw tuininrichting dan hebben wij nog genoeg andere opties om te bekijken.

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

+(31) 050 5012 857

Stuur e-mail

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

+(31) 050 5012 857

Stuur e-mail