fbpx

Lounge dining sets

Heerlijk genieten op een nieuwe lounge dining set? Bekijk ons assortiment online óf kom langs in onze showroom.

Inspiratie nodig voor je terras of overkapping?

Kom langs in onze 3000m² grote showroom in Roden.

Meer informatie »

  Garden Impressions Teramon Lounge dining set 6-delig | Desert sand

  Rope taupe / Tafel teaklook

  1.599,-

  Garden Impressions Rondo lounge dining set 6-delig | Barista

  Kussens desert sand

  1.999,-

Lounge dining sets tegen scherpe prijzen

Een mooie lounge dining set voor in je tuin? Wanneer er elk jaar optimaal genoten wordt in de tuin dan mag een comfortabele lounge dining set niet ontbreken. Door het aanschaf van de set kan er in de zomer comfortabel buiten ontbeten, gelunched en gedineerd worden. Het aanschaffen van een dergelijke samenstelling hoeft helemaal niet gigantisch duur te zijn. Daarom zit de gewenste set er in jouw klasse ongetwijfeld tussen. Veelal wordt er over loungesets gesproken wanneer men eigenlijk een lounge dining set bedoeld. Dit verklapt al een beetje hoe comfortabel deze sets zijn. Daarnaast zijn de sets uitermate geschikt om ook heerlijk op te relaxen!

Waarom een lounge dining set kopen?

Vaak krijgen wij de vraag of er gekozen moet worden voor een lounge dining een tuinset of een loungeset. Een lounge dining set is echt bedoeld om aan te eten, de naam zegt het eigenlijk al. Waarbij een loungeset voornamelijk is bedoeld om in te loungen. Een tuinset bestaat voornamelijk uit een tafeltje en meerdere stoelen.

Deze combinatie bestaat uit een bank, eventueel stoelen of een poef en een tafel. De tafel van een lounge dining set is hoger dan die van een reguliere loungeset. Deze is uitermate geschikt om op ideale hoogte aan te eten. Daarnaast brengen dergelijke sets het huiskamergevoel naar buiten waardoor er heerlijk en comfortabel met familie en vrienden aan gegeten kan worden. Ondanks dat de term lounge dining set relatief nieuw is bestaat deze al enkele jaren. Hierdoor komt er steeds meer keuze op de markt tussen het design, comfort en de gekozen materialen. 

Lounge dining set voor buiten

Een mooie dining set voor buiten is niet alleen erg functioneel maar ook erg decoratief en een mooie aanvulling op je tuin. Wanneer je in de zomer lekker aan tafel wilt dineren is een dining set voor buiten een echte uitkomst. Hierdoor kan je comfortabel buiten zitten en tijdens het diner genieten van een comfortabele positie. In een reguliere lounge set zak je al gauw weg. Dit is heerlijk wanneer er een drankje gedaan wordt. Wanneer er uitgebreid gedineerd moet worden is het prettiger wanneer er rechtop en aan tafel gegeten kan worden. Speciaal voor deze reden hebben wij dining sets voor buiten samengesteld.

Een lounge dining set kopen

Wanneer je een lounge dining set wilt gaan kopen is het belangrijk om met een aantal praktische zaken rekening te houden. De tuinmeubels kunnen behoorlijk groot uitvallen, let daarom goed op de afmetingen. Daarnaast kan er voor gekozen worden om een een hoekopstelling aan te schaffen. Denk hierbij goed waar de set geplaatst gaat worden. 

L of R opstelling (Links of rechts)

Wanneer je oog valt op een lounge dining set met een L opstelling dan dien je met een aantal zaken rekening te houden. Beschikt je over een ruim opgezette tuin, dan heb je hier minder snel te maken. Heb je echter een kleinere tuin met daaraan verbonden een schuur met openslaande deuren. Dan is het goed om na te denken of je voor een rechtersopstelling of een linker opstelling kiest. Het varieert per bank namelijk hoelang het voetengedeelte is. Het zou immers zonde zijn dat de huisdeur niet meer open kan omdat er een bank voor staat.

Lounge dining set L opstelling

Lounge dining set L opstelling

 

Welk type materiaalsoort kiezen?

Wanneer je op zoek gaat naar een lounge dining set is het verstandig om rekening te houden met het materiaalsoort. De sets zijn te verkrijgen in verschillende materiaalsoorten zoals hout, teak, aluminium, wicker, rope en combinaties hiertussen. Het type materiaal zegt iets over de kwaliteit van de set, de duurzaamheid en het gewicht hiervan. Veelal bieden wij sets van wicker aan. Wicker wordt met de hand gevlochten wat het een fantastische uitstraling geeft. Daarnaast is het ijzersterk, licht van gewicht en onderhoudsarm. Wanneer je de wicker set wilt opbergen of verplaatsen is dit eenvoudig gedaan. Door gebruik te maken van mooie tuinkussens heeft je de voordelen van een lichtgewicht set en is de set enorm comfortabel.

Aluminium lounge dining set

De kenmerken van een aluminium lounge dining set is het gewicht, het onderhoud en het duurzaamheid van het materiaal. Aluminium is ontzettend sterk waardoor het zich perfect leent te implementeren in een lounge dining set. Daarnaast ziet het er chique uit aangezien er gebruik gemaakt wordt van een speciale aluminium coating waardoor de set in elke kleur gekozen kan worden. Doordat aluminium als voordeel heeft dat het licht is kan de set ook makkelijk opgeborgen worden wanneer de zomer ten einde komt.

 

 

Kunststof lounge dining set

Kunststof tuinmeubelen én lounge dining sets maken een ware opmars. Doordat de kwaliteit van het kunststof door de jaren heen flink verbeterd is zijn hier ontzettend stijlvolle en duurzame dining sets van te vinden. Een bijkomend voordeel van kunststof is uiteraard dat de sets volledig all-weather-proof zijn. Wanneer er gekozen wordt uit een kunststof materiaalsoort zoals Polywood dan kan er ook nog genoten worden van natuurlijke houten uitstraling. Polywood is een kunststof materiaalsoort dat oogt als regulier hardhout. Polywood wordt dan ook als materiaalsoort aangeraden om toe te passen in de tuin.

Teak

Wanneer we spreken over natuurlijke materialen dan mag teakhout uiteraard niet ontbreken. Teakhout is een houtsoort wat ontzettend veel wordt toegepast in verschillende tuinmeubelen. Het voordeel van teakhout is dat het natuurlijke oliën bevat. Hierdoor leent deze houtsoort zich er perfect voor om te gebruiken als buitenmeubel. Ook wordt teakhout in veelvoud toegepast in lounge dining sets. Wanneer het teakhout wordt overgelaten aan de Nederlandse weerinvloeden dan zal het hout een prachtige silver grijze tint krijgen.

Wicker

Ook voor lounge dining sets blijft wicker een ontzettend populaire keuze. De voordelen van een wicker lounge dining set tellen dan ook snel op;

 • Wicker oogt natuurlijk
 • Is ontzettend sterk
 • Duurzaam
 • Licht van gewicht
 • Onderhoudsvriendelijk

Voordelen van een lounge dining set

Vaak krijgen wij de vraag van klanten wat het voordeel is van een lounge dining set ten opzichte van een loungeset of een tuinset. Een aantal voordelen op een rijtje:

 • Een lounge dining set is zeer comfortabel omdat het eigenlijk de voordelen van een tuinset en loungeset bevat.
 • Waarbij een loungeset relatief laag aan de grond ligt die van een lounge dining set een stuk hoger. Hierdoor is het makkelijker om even op te staan om nog iets uit de keuken te pakken of het vlees op de barbecue om te draaien.
 • Doordat de lounge dining set stoelen lijken op die van een reguliere eetstoel in je woonkamer kan er comfortabel gegeten worden. Je rug wordt ondersteund door de hoge rugleuning. Hierdoor kan er met een rechte rug genoten worden van een heerlijk diner. De rugleuning van een reguliere loungeset hangt meer achterover waardoor er minder steun aan je rug gegeven wordt tijdens het dineren.
 • Tegenwoordig wordt er steeds meer thuis gewerkt, zo ook in de zomer. Aan een lounge dining set kan heerlijk gewerkt worden doordat je een hogere zithouding hebt. De laptop kan op de bijpassende tuintafel gezet worden waardoor je minder snel last van je rug zult krijgen.

Scherpe aanbiedingen

Om ruimte te maken in ons nieuwe assortiment hebben wij vaak scherp geprijsde sets in de aanbieding. Deze sets zien er nog schitterend uit maar dienen plaats te maken voor de nieuwe voorraad. Wil je een mooie dining set maar wil je er liever niet teveel voor betalen? Houdt dan deze pagina in de gaten voor de laatste aanbiedingen.

Onderhoud

Het Hollandse weer brengt nogal eens wisselingen met zich mee. Daarom is het aan te raden om je tuinmeubelen op te bergen wanneer er weer een nare bui aan zit te komen. Beschik je niet over een schuur of een overkapping? Geen probleem, wij bieden vele verschillende beschermhoezen aan om je set goed te beschermen tegen de weersinvloeden.

Is de zomer ten einde gekomen? Wij raden onze klanten altijd aan om tuinmeubelen schoon en droog op te bergen om nare vlekken en ‘het weer’ te voorkomen. Het afnemen van je lounge dining set met een lauw warm sopje en groene zeep is vaak al voldoende om deze netjes op te bergen.

Wanneer de warme zomer voorbij is, wil je natuurlijk het liefst je set netjes opbergen in de schuur. Wanneer er geen schuurtje aanwezig is wordt er vaak afgezien van een mooie dining set. Dit is echter niet nodig. De verschillende beschermhoezen van De Vries XL Tuinmeubelen beschermen je tuinmeubelen tegen de verschillende jaargetijden.

Hoge kwaliteit tegen mooie prijzen

Het aanschaffen van een lounge dining set kan behoorlijk in de papieren lopen. Echter is dat niet altijd nodig, zo zijn er op de webshop van De Vries XL Tuinmeubelen altijd scherpe aanbiedingen te vinden. Deze aanbiedingen kunnen het gehele jaar doorlopen. Echter zijn de aanbiedingen na het hoofdseizoen, herfst en winter nog hoger! Sla je slag en laat je alvast inspireren op onze webshop.

Laat je adviseren

Twijfel je nog, en weet je niet zeker of een set past in je tuin? Kom dan langs in onze showroom in Roden zodat wij je van passend advies kunnen voorzien. Wij hebben verschillende sets in onze showroom staan zodat je ook nog even kunt neerploffen om te controleren of de set wel bij je zithouding past.

Wanneer een dining set toch niet past in je tuininrichting dan hebben wij nog genoeg andere opties om te bekijken.

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail