fbpx

Tuintafels

Een nieuwe tuintafel kopen? Bekijk het uitgebreide assortimenten kies de geschikte tuintafel uit die perfect aansluit bij jouw tuin! Een ruime keuze uit merken, vormen en materialen.

Inspiratie nodig voor je terras of overkapping?

Kom langs in onze 3000m² grote showroom in Roden.

Meer informatie »

  Sieger Boulevard inklapbare bar tuintafel rond 86 cm| Antraciet

   

  179,-

  Kettler tuin eettafel strekmetaal rond 90 cm | Antraciet

   

  279,-

  Kettler tuin eettafel strekmetaal rond 105 cm | Antraciet

   

  319,-
  Snel geleverd uit voorraad
  Bijna 80 jaar ervaring
  Gratis thuisbezorgd vanaf € 100,-

  Kettler tuin eettafel strekmetaal 90 x 90 cm | Antraciet

   

  319,-

  Kettler inklapbare tuintafel strekmetaal 70 x 70 cm | Antraciet

   

  199,-

  Sieger Boulevard inklapbare tuintafel 115 x 70 cm| Antraciet

   

  199,-
  Snel geleverd uit voorraad
  Bijna 80 jaar ervaring
  Gratis thuisbezorgd vanaf € 100,-

  Kettler tuin eettafel strekmetaal 145 x 90 cm | Antraciet

   

  415,-

  Sieger Boulevard inklapbare tuintafel rond 86 cm| Antraciet

   

  149,-

  Sieger Boulevard bistrotafel antraciet | Rond 60 x 73 cm

  Rond 60 x 73 cm

  79,-
  Snel geleverd uit voorraad
  Bijna 80 jaar ervaring
  Gratis thuisbezorgd vanaf € 100,-

  Sieger Boulevard inklapbare tuintafel rond 100 cm | Antraciet

   

  185,-

  Sieger Boulevard inklapbare tuintafel 70 x 70 cm | Antraciet

   

  139,-

  Kettler tuin eettafel strekmetaal rond 120 cm | Antraciet

   

  459,-
  Snel geleverd uit voorraad
  Bijna 80 jaar ervaring
  Gratis thuisbezorgd vanaf € 100,-

  Sieger Boulevard inklapbare tuintafel rond 70 cm | Antraciet

   

  129,-

  Taste by 4SO Basso tuin eettafel 240 x 100 cm | Teak

   

  1.409,-

  Kettler Calvia inklapbare tuintafel strekmetaal rond 60 cm | Antraciet

   

  145,-
  Snel geleverd uit voorraad
  Bijna 80 jaar ervaring
  Gratis thuisbezorgd vanaf € 100,-

  Kettler inklapbare tuintafel strekmetaal 110 x 70 cm | Antraciet

   

  289,-

  Taste by 4SO Basso tuin eettafel 300 x 100 cm | Teak

   

  1.659,-

Tuintafel online kopen

Ook lekker genieten van het mooie weer aan een stijlvolle tuintafel? De Vries XL heeft stijlvolle kwalitatief hoogwaardige tuintafels in verschillende maten en vormen zo is er voor elke tuin een geschikte tuintafel. Hierdoor kun je optimaal gebruik maken van het mooie weer en je tuin, lekker gezellig buiten eten of gezellig borrelen aan je eigen tuintafel. Door ons ruime assortiment zit er vaak een geschikte tafel voor jw tussen. De verschillende afmetingen, vormen en merken zorgen voor een uiteenlopend assortiment.

Bij ons vind je de volgende vormen:

Het online kopen van een tuintafel bij De Vries XL kan gemakkelijk en snel. Een tuintafel is onmisbaar voor het genieten van het buitenleven. Want ontbijten en dineren in de tuin, beter kun je het niet hebben. De Vries XL bied je de beste tafels aan die gegarandeerd jaren meegaan. Kies het materiaalsoort en afmeting die bij je past. Wil je langs komen in onze experience store? Geen probleem. Wij zullen je voorzien van deskundig advies.

Snel navigeren naar je gewenste materiaalsoort?

Uiteraard bieden wij tuintafels aan in verschillende soorten materialen. Hierdoor kun je kiezen welk tuintafel het beste bij je situatie past. de verschillende materialen hebben een grote invloed op het gebruiksgemak van de tafel, let hier goed op voordat je over gaat tot aanschaf.

Tuintafels in diverse materiaalsoorten

Teakhout

Teakhouten tuintafels zijn al jarenlang een genot voor het oog, de rustieke noch natuurlijke uitstraling van teakhout past ontzettend goed binnen een tuin. Daarnaast is teakhout een zeer prettige houtsoort die ons klimaat ontzettend goed kan hebben. Door de natuurlijke oliën die aan de binnenkant van het hout zitten stoot teakhout water van nature af. Doordat de olie in het hout ervoor zorgt dat water afgestoten wordt heeft het een hoge weerstand tegen houtrot. Een bijkomend voordeel van deze houtsoort is dat het in loop van tijd een prachtige natuurlijke grijstint zal krijgen. Bent je zelf geen grote fan van deze tint? Door gebruik te maken van onze onderhoudsproducten kun je ook de donkere uitstraling behouden.

Hout

Wij bieden diverse tuintafels aan in verschillende houtsoorten. Het is belangrijk om diverse houtsoorten (los van teak) regelmatig te behandelen. Wij adviseren om deze tuintafels minimaal 1x per jaar te behandelen met een daarvoor bedoeld middel. Ook is het verstandig om een houten tuintafel regelmatig schoon te maken met een lauwwarm sopje en een schuurspons of borstel. Dit zorgt ervoor dat aanslag snel zal verdwijnen.

Aluminium

Eén van de kenmerken van aluminium is dat het erg licht is. Door aluminium kokers te maken is het materiaal ook ontzettend sterk. Hierdoor leent het materiaal zich perfect om te verwerken in tuintafels. Men spreekt van aluminium tuintafels wanneer het onderstel volledig uit aluminium gemaakt is. Het komt dus vaak voor dat het blad van de tuintafel van een geheel ander materiaal gemaakt is. Dit kan van hout, kunststof, teak hout of HPL zijn gemaakt. De combinatie van een aluminium onderstel met een houten blad is een lust voor het oog. De strakke vormen in combinatie met natuurlijke elementen geven een prachtig contrast.

Kunststof

Kunststof tuintafels zijn écht terug van weggeweest. Kennen we de groene tuintafels van vroeger nog? Deze zijn (bij ons in ieder geval) verleden tijd, mede door het toepassen van nieuwe technieken zijn hiervoor prachtige alternatieven in plaats gekomen. Kunststof tuintafels zijn te verkrijgen in bijvoorbeeld Polywood of HPL. Polywood is een materiaalsoort dat de uitstraling heeft van hout maar toch echt kunststof is. Hierdoor oogt het natuurlijk maar kun je genieten van de voordelen die kunststof met zich meebrengt. Een minder onbekende kunststof is HPL oftewel High Pressure Laminate. Een groot voordeel van HPL is dat het zeer krasbetendig is en niet dof wordt in de zon.

Grote tuintafels

Ook voor grote tuintafels ben je bij De Vries XL aan het juiste adres. Wij bieden verschillende grote tuintafels aan in ons assortiment om met je gezin, familie of vrienden heerlijk aan te kunnen tafelen. Wanneer je een grote tuintafel wilt aanschaffen is het belangrijk om te weten hoeveel zitplaatsen je nodig heeft. Ook het soort tuinstoelen dat je al heeft is belangrijk om mee te nemen tijdens de oriënterende fase. Hoe groter de tuinstoelen, hoe groter de tuintafel moet zijn. Houd ook rekening met de stijl van de tafel oftewel het materiaalsoort. Het mooiste is wanneer deze aansluit bij de rest van de stijl van je exterieur.

Andere soorten buitentafels

Natuurlijk verkopen wij nog veel meer verschillende soorten buitentafels zoals; tuin eettafels, tuin bijzettafels, tuin bartafels en zelfs tuin bistrotafels. Vind je het lastig om de juiste buitentafel uit te zoeken op onze webshop? Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom ben je van harte welkom in onze showroom. Onze medewerkers staan graag voor je klaar om je van advies te voorzien.

Ronde tuintafel

De ronde tuintafel is niet de meest populaire tafel voor in de tuin. Veel mensen kiezen veelvoudig voor vierkante of rechthoekige tuintafel. Dat terwijl de ronde tafel een paar specifieke eigenschappen met zich mee brengt. Ja, het is echt zo. Het is veel gezelliger om met visite aan een ronde tafel te zitten. Waarom dit is? Iedereen kijkt elkaar in de ogen aan. De ronde tuintafel zorgt voor extra gezelligheid op de zomeravonden.

Bovendien kun je alle kanten op met een ronde tafel, moet er een stoel bij? Geen probleem. De ronde tuintafel heeft geen poten waardoor je makkelijk kan aanschuiven. Indien je kleine kinderen heeft is het ook een veilige keuze. De kinderen rennen roekeloos door de tuin heen en weer en hebben geen kans hun hoofd te bezeren aan punt van een hoek. Een ronde tuintafel heeft immers geen hoeken.

Tips aanschaffen tuintafel

Een tuintafel schaf je niet ieder jaar aan, daarom is het belangrijk dat je zich goed inleest van te voren. Wij gaan er vanuit dat je minimaal een paar jaar van de tuintafel willen genieten. De tijden zijn flink veranderd ten opzichte van vroeger, eerder had je de keuze uit niet meer dan vijf tuintafels. Tegenwoordig is er keuze uit meer dan honderd tuintafels voor je tuin. Vandaar dat De Vries XL Tuinmeubelen een paar tips geeft:

Tip 1: Bepaal budget

Als je lang heeft gespaard voor die bepaalde tuintafel hoef je dit advies niet op te volgen, maar bepaal vooraf hoeveel geld je over hebt voor de tuintafel. Dit is noodzakelijk om te doen, want dan heb je een graadmeter. Op de site staat een filter waar de maximale prijs kan worden ingevoerd, zodat je ook alleen de tuintafels ziet die je kan betalen. Indien je bij de showroom langs gaat, komt je ook nooit thuis met een veel te dure tuintafel.

Tip 2: Hoeveel onderhoud wil je plegen?

Bent je bereid veel onderhoud aan je tafel te plegen? Of wilt je die tafel buiten laten staan en er niet meer naar om kijken. De materiaalsoorten: HPL, natuursteen en kunststof tuintafels zijn een fluitje van een cent om te onderhouden. Als je kiest voor een teaktafel, is hier wel de nodige onderhoud voor nodig. De tafel moet eventueel behandeld worden met teakshield en teakprotector. Indien de grijze tint over de tuintafel heen komt en je wilt de oorspronkelijke teakhout kleur terug. Moet de tuintafel ook nog geschuurd worden wat ook extra werk met zich meebrengt. Dit is een belangrijke keuze die vooraf bepaald kan worden.

Tip 3: Neem kinderen in de beslissing mee

De kinderen moeten zonder zorgen van de ouders buiten kunnen spelen. Sommige tafels hebben scherpe hoeken, waar een kind zijn of haar hoofd ernstig aan kan bezeren. Bovendien raden wij geen glasplaten aan voor op de tuintafel. De fabrikant gegarandeerd dat deze niet breekt, maar die kans is altijd aanwezig. Dit is niet veilig voor kinderen en zal ook eerder gebeuren met kinderen.

Tip 4: De tuintafel moet in jouw tuin passen

In een tuin waar weinig onderhoud aan wordt gepleegd horen andere tuintafels dan bij moderne tuin. Het is belangrijk om stil te staan bij wat voor stijl  je tuin aanneemt. Een kunststof of polywood tuintafel past niet in een verwilderde tuin, waar een natuurstenen tafel wel een mooiere toevoeging is.

Andere tuinmeubelen in de aanbieding bij De Vries XL

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail