fbpx

Keramische tuintafels

Bij DeVriesXL wordt het aanbod keramische tuintafels steeds groter. Veel merken gaan langzamerhand over op keramische tafelbladen. In buitengebruik is keramiek een heel fijn materiaal. Het is tegen veel weersinvloeden bestand en is super sterk. Keramiek wordt steeds meer gebruikt in tuintafels door deze goede weersbestendigheid. Benieuwd naar alle keramische tuintafels van dit seizoen? Neem dan een kijkje tussen deze mooie selectie tuintafels van DeVriesXL.

  Hartman Comino tuin eettafel 163 x 105 cm| Wit

  Keramiek blad

  599,95

  Hartman Comino tuin eettafel 223 x 105 cm| Wit

  Keramiek blad

  699,95

  Hartman Xanadu dining tuintafel 220 x 100 cm | Antraciet keramiek op glas

   

  899,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Dé tuinmeubelspecialist
  Echte experience store in Roden

  Hartman Comino tuin eettafel 223 x 105 cm | Antraciet

  Keramiek blad

  699,95

  Hartman Arezzo tuin eettafel rond 130 cm | Black

  Keramiek blad

  599,95

  Hartman Comino tuin eettafel 163 x 105 cm | Antraciet

  Keramiek blad

  599,95
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Dé tuinmeubelspecialist
  Echte experience store in Roden

  Sens-Line Bergamo tuin eettafel 215 x 100 cm| Grijs

  Keramiek blad

  379,-

  Hartman Comino tuin eettafel 163 x 105 cm| Zwart

  Keramiek blad

  599,95

  Hartman Comino tuin eettafel 223 x 105 cm | Zwart

  Keramiek blad

  699,95
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Dé tuinmeubelspecialist
  Echte experience store in Roden

  Sens-Line Galaxy picknicktafel 160 x 152 x 75 cm | Wit

  160 x 152 x 75 cm

  849,-

Wat is keramiek?

Keramiek is de verzamelnaam voor allerlei materialen dat gemaakt is van gebakken klei. Samen met aarde, mineralen en andere bindmaterialen wordt keramiek gemaakt door het samen te persen en te bakken. Hierdoor ontstaat een zeer solide materiaal dat bestand is tegen vocht, hitte en zon. Keramiek wordt door velen gezien als het ideale materiaal voor een tafelblad voor buitengebruik. Keramiek is heel sterk en bikkelhard, waardoor het erg krasbestendig is.
Een video met de Hartman Comino keramische tuintafel.

Waar wordt keramiek voor gebruikt?

Het materiaal keramiek wordt al eeuwenlang gebruikt om voorwerpen mee te maken. De geschiedenis van keramiek vindt zijn oorsprong in de laatste ijstijd. Vanaf toen werden er vondsten gedaan met keramische potten, serviezen of steengoed. Tegenwoordig is de samenstelling van keramiek anders, maar blijft het zijn oorsprong houden van gebakken klei. Er wordt nu massaal keramiek geproduceerd door middel van een oven en vaak in combinatie met druk. In de tijd van nu wordt keramiek gebruikt in binnen- en buitengebruik. In binnen gebruik kan u denken aan aanrechtbladen, als vloer of als afwerking voor de baskamer. In buitengebruik wordt keramiek gebruikt als bijvoorbeeld terrastegel, tuintafelblad of buitenzwembaden. Kortom, keramiek is een ideaal materiaal voor binnen- en buitengebruik.

Wie maakt keramische tuintafels?

Veel tuintafels in het assortiment van DeVriesXL tuinmeubelen zijn geproduceerd door een aantal merken: SUNS, Hartman, Kettler/ Engarden, SenS-Line en 4 Seasons Outdoor. Veruit de meeste keramische tuintafels uit ons assortiment zijn gemaakt door Hartman. Keramische tuintafels hebben volgens Hartman weinig onderhoud nodig. Zij stellen op hun website dat een keramische tuintafel het hele jaar buiten kan blijven staan. Ook zeggen zij over keramiek dat het een materiaalsoort is dat jarenlang mooi blijft in de tuin.

Tuintafel keramiek voordelen

Een aantal voordelen van een tuintafel van keramiek zijn:

 • Duurzaamheid. Door gebruik van veelal gerecyclede materialen en een lange levensduur van een keramische tuintafel kan er gesproken worden dat deze duurzaam is.
 • Weersbestendig. Keramiek is bestand tegen verschillende weersinvloeden, zoals hitte, vocht en zonlicht. De tafel is krasbestendig en super stevig.
 • Onderhoudsvriendelijk. Keramiek heeft weinig onderhoud nodig. Een vochtige doek in combinatie met een mild reinigingsmiddel is voldoende om de tafel mooi schoon te maken.

Keramische tuintafel onderhouden

Keramiek heeft zoals eerder gesteld weinig onderhoud nodig om het materiaal mooi te houden. Een keramische tafel kan het beste onderhouden worden met een mild reinigingsmiddel en een doek. Het is wel verstandig om de tuintafel af te spoelen met de tuinslang (na het schoonmaken).

Wat moet je vooral niet doen bij een keramische tuintafel:

 • Geen hogedrukreiniger gebruiken. Dit tast namelijk het keramische blad aan.
 • Geen bijtend reinigingsmateriaal gebruiken. Dus gebruik geen schuur- of bleekmiddel en geen allesreiniger.
 • Plaats geen materialen op de tafel voor langere duur. Hierdoor kunnen namelijk vlekken of verkleuring ontstaan.
 • Dek keramische tuinmeubelen niet af. Het materiaal kan niet meer ademen en hierdoor kan condensvorming en vlekken ontstaan.
Tuinset met een keramische tuintafel

Een tuinset met een keramische tuintafel.

Tuintafel van keramiek kopen

Niet helemaal gevonden wat u zocht? Dat kan! Neem ook eens een kijkje bij andere soorten tuintafels, zoals teakhouten tuintafels of tuintafels van HPL.

Al wel gevonden wat u zocht? Bestel dan uw tuintafel van keramiek online in onze webshop. Uw keramische tuintafel wordt kosteloos verzonden en bezorgd. Toch nog even de tafel in het echt zien? Dat kan natuurlijk ook. Plan uw bezoek naar onze Experience Store in Roden om de mooiste keramische tafel uit te zoeken. De koffie staat klaar!

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail