fbpx

Tuinstoelen

Bekijk ons uitgebreide assortiment tuinstoelen van verstelbare stoelen tot aan stapelstoelen en van kuipstoelen tot aan hangstoelen. Vergeet niet de verrassende rope stoelen te bekijken.

Heb je vragen over onze tuinstoelen? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze 3000 m² grote Experience store in Roden. 

Onze Experience store »

  4 Seasons Outdoor Puccini lounge tuinstoel

   

  729,-

  4 Seasons Outdoor Puccini dining tuinstoel

   

  479,-

  4 Seasons Outdoor Fabrice dining tuinstoel | Antraciet

  Inclusief kussens

  399,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Eigen chauffeurs en bezorgservice
  Experience store in Roden

  Taste by 4SO Palma stapelbare dining tuinstoel | Naturel

   

  199,-

  4 Seasons Outdoor Calpi lounge tuinstoel

  Inclusief kussens

  779,-

  Taste by 4SO Swing stapelbare dining tuinstoel | Naturel

   

  179,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Eigen chauffeurs en bezorgservice
  Experience store in Roden

  4 Seasons Outdoor Calpi dining stoel

  Inclusief kussens

  469,-

  Taste by 4SO Belmond voetenbank | Naturel

  Inclusief kussen

  260,-

  4 Seasons Outdoor Calpi voetenbank

  Inclusief kussens

  289,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Eigen chauffeurs en bezorgservice
  Experience store in Roden

  4 Seasons Outdoor Balade voetenbank

  Inclusief kussen

  249,-

  4 Seasons Outdoor Calpi low dining stoel

  Inclusief kussens

  569,-

  4 Seasons Outdoor Balade loungestoel

  Inclusief kussens

  599,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Eigen chauffeurs en bezorgservice
  Experience store in Roden

  4 Seasons Outdoor Samoa dining tuinstoel | Charcoal

  Inclusief kussen

  319,-

  Taste by 4SO Barista dining tuinstoel | Blauw

  Inclusief kussen

  189,-

  Taste by 4SO Palma dining tuinstoel | Antraciet

   

  199,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Eigen chauffeurs en bezorgservice
  Experience store in Roden

  Taste by 4SO Belmond lounge tuinstoel | Naturel

  Inclusief kussens

  455,-

Verschillende soorten tuinstoelen

De tuinstoelen van De Vries XL tuinmeubelen zijn in veel verschillende varianten te verkrijgen. Er is met iedereen rekening gehouden met het samenstellen van dit assortiment tuinstoelen. Hierdoor zijn de tuinstoelen in verschillende kleuren, materialen en natuurlijk merken te verkrijgen. Hierdoor zit er vaak een geschikte tuinstoel voor je tussen. Comfortabel in je tuin zitten tegen een klein prijsje? Houd dan goed onze aanbiedingen pagina in de gaten, hier staan vaak leuke deals tussen!

De stoelen bieden je de mogelijkheid om heerlijk van het mooie weer te genieten in je tuin of op je balkon. Ook bieden de comfortabele stoelen van De Vries XL bieden je de mogelijkheid om heerlijk met je familie, gezin of vrienden te genieten van de zomermaanden.

Tuinstoelen online kopen

Online bestellen kan gemakkelijk en voordelig bij ons. Heb je vragen over een bepaalde tuinstoel dan kun je ons bereiken via de mail en telefoon. Je bent ook van harte welkom in onze experience store van maar liefs 3000 vierkante meter, die is zeker een kijkje waard. Hier kun je ons brede assortiment in tuinstoelen met eigen ogen aanschouwen. Tot slot bieden wij onder andere de volgende tuinstoelen aan:

Tuinstoelen in de aanbieding

Ben je op zoek naar nieuwe tuinstoelen om je buitenruimte op te fleuren? Waarom zou je niet profiteren van onze speciale aanbieding op tuinstoelen? Tijdens deze aanbieding bieden wij hoogwaardige tuinstoelen aan tegen gereduceerde prijzen. Of je nu op zoek bent naar een loungestoel, een diningstoel of een ligstoel, wij hebben voor elk wat wils. Wacht niet langer en profiteer nu van onze tuinstoelen aanbieding! Je kunt uiteraard ook sorteren op prijs om van de laagste prijzen te profiteren.

Tuinstoelen van diverse materialen

1. Teakhout

Teakhouten tuinstoelen hebben ten eerste een erg stijlvolle uitstraling en is een materiaal wat goed mee kan in ons klimaat. In de binnenkant van teak zit olie hierdoor is het hout een beetje vettig. Omdat er olie in zit zorgt het ook voor dat teak water veelal afstoot. Het voorkomt ook dat in het teakhout door de zon scheurtjes en kloven ontstaan. Oftewel de olie in het teakhout heeft zijn werking wel. Het houtsoort groeit ook erg langzaam waardoor het een fijne houtstructuur heeft. Door deze ontwikkeling zal de teakhout ook nooit splinteren. Daarnaast heeft teakhout nog een groot voordeel voor de consument. Onbehandeld teakhout krijg in de loop van de tijd een prachtige grijze tint over zich heen. Een teakhouten tuistoel kan zeker de juiste keuze zijn voor u.

2. Wicker

Wicker is een vlechtwerk van kunststof draden om een aluminiumframe heen. Waar je bijvoorbeeld prachtige tuinstoelen van kan maken. Wicker tuinstoelen worden vaak vergeleken met Rotan, maar er zijn duidelijke verschillen. Zo bestaan wicker uit kunststof en rotan uit natuurlijke materialen. Een voordeel aan wicker is dat het materiaal onderhoudsvrij is in tegenstelling tot rotan. Omdat rotan uit natuurlijke materialen bestaat zal er veel sneller schimmel op komen of gaan rotten. De vezel in wicker is zeer bestendig tegen Uv-straling, water en vorst hierdoor heeft schimmel geen kans tegenstelling tot rotan. Tenslotte is wicker ook nog erg licht, hierdoor kun je de wicker tuinstoel makkelijk verplaatsen.

3. Aluminium/RVS

Aluminium tuinstoelen zijn stijlvol en praktisch. Daarnaast is aluminium een licht en sterk materiaalsoort. Dit resulteert er in dat aluminium tuinstoelen ideaal zijn voor op de camping, dit kun je niet zeggen van veel andere materiaalsoorten die veel zwaarder zijn. Dit neemt niet weg dat de aluminium tuinstoelen ideaal zijn voor aanvulling op je tuin. De aluminium tuinstoelen zijn ook beschermt tegen verschillende weeromstandigheden zoals regen en zon. Dit komt doordat er een laag kunststof, lak of verf om de tuinstoel heen zit. RVS (roest vast staal) is een sterk soort materiaal, wat ook gebruikt wordt voor bijvoorbeeld tuinstoelen. De eigenschappen van RVS zijn sterk, zwaar en gaat lang mee. RVS heeft ook een mooie en moderne uitstraling. In de winter en herfstmaanden kun je RVS tuinstoelen het best opbergen in een schuur of garage. Wij raden ten strengste af om er een afdekhoes over heen te doen. Hier kan namelijk vocht onder ontstaan, wat kan leiden tot roestpuntjes aan het oppervlak van RVS stoel. Dit kan worden weggehaald door een RVS reiniger/beschermer, maar voorkomen is beter dan genezen.

4. Rope

Tuinstoelen van rope is echt iets van de laatste jaren, maar deze trend blijft zeker nog voortduren. Rope tuinstoelen zijn zoals het woord al zegt gemaakt van touw. Door de tijdloze uitstraling zijn de rope tuinstoelen zeer geliefd bij de consument. Het materiaal is gemaakt van polyester touw, dit touw is er voor gemaakt om lang buiten te staan. Tijdens het productieproces is het touw al volledig opgerekt hierdoor komt er geen verandering in de tuinstoelen als je ze in gebruik neemt. Doordat het touw gespannen staat, heb je veel zit comfort. Het is niet perse nodig om bij een rope tuinstoel kussens aan te schaffen. Daarnaast verkleurt rope niet en is het na een regenbui ontzettend snel droog. Ten slotte adviseren onze experts om de Rope tuinstoelen in de herfst en winterseizoenen binnen te op te bergen. Indien er viezigheid om de tuinstoelen zit, is dit makkelijk te verwijderen aan de hand van tuinmeubelreiniger.

5. HPL

HPL is de afkorting van High Pressure Laminate. Deze High Pressure Laminate is een speciaal soort materiaal. Het is op een bijzondere manier gemaakt, verschillende lagen polyester zijn onder extreem hoge druk en temperatuur samengeperst. Daarnaast is HPL zeer krasbestendig en verandert niet van kleur. HPL kun je onder verschillende weersinvloeden buiten laten staan dit resulteert er in dat er weinig onderhoud aan gepleegd hoeft te worden.

Kunststof/Polywood

Kunststof is natuurlijk een populair materiaal, een voordeel van kunststoffen tuinstoelen is dat deze licht zijn en dus makkelijk zijn te verplaatsen. Schijnt het zonnetje aan de andere kant van de tuin, kun je de kunststoffen stoelen daar makkelijk heen verhuizen. Je hebt ook veel kunststoffen tuinstoelen die makkelijk opklapbaar zijn wat er voor zorgt dat het weinig berging kost. Ten slotte zijn kunststoffen tuinstoelen makkelijk te onderhouden. De tuinstoelen zijn makkelijk te onderhouden met heet water en schoonmaakmiddel. Een vorm van kunststof wat veel gebruikt wordt is Polywood.

Wat is Polywood?

Polywood is een kunststof die relatief onbekend is, hoewel deze vaker wordt gebruikt dan je wellicht doorhebt. Het voordeel van Polywood is dat dit de charmes van hout heeft maar het gemak van kunststof. Hierdoor zijn producten van Polywood eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. Ook zijn de producten van deze kunststofsoort te verkrijgen diverse kleuren. Tot slot wordt Polywood vaak gekomen omdat dit een voordeligere keuze is dan regulier hout.

Tips bij aanschaf van tuinstoelen

Bij het aanschaffen van tuinstoelen, ga je er vanuit hier een aantal jaren mee te doen. We proberen te voorkomen dat de tuinstoelen naar een jaar in een hoekje staan te verpieteren. Tuinstoelen kopen wordt vaak als erg moeilijk ervaren, dat is de reden dat we je willen voorzien van een paar tips.

Wat past het meest bij u?

Gaan de tuinstoelen gebruikt worden voor senioren? Of gaan de tuinstoelen veelal gebruikt worden door kinderen? Daar zit nog wel wat verschil in. Houdt ook rekening mee hoeveel onderhoud je wil plegen aan je tuinmeubilair. Voor bijvoorbeeld kunststof is het onderhoud minimaal en voor teakhout zul je wat meer moeite moeten doen om het materiaal mooi te houden. Tevens is het belangrijk om rekening te houden met andere omstandigheden zoals bij een balkon. Woon je op een balkon, waar het natuurlijk harder waait dan in een tuin aan de oppervlakte. Wees er dan op de hoogte van dat een kunststoffen stoel niet de ideale keuze is, want die waait makkelijk weg door het lichte gewicht.

Waarvoor ga je de tuinstoelen gebruiken?

Ga je tuinstoelen gebruiken om met de hele familie aan te dineren? Of wil je lekker aan de hand van je tuinstoel genieten van het heerlijke weer. Dat zijn belangrijke punten om voor het kopen van je tuinstoel rekening mee te houden. Je hebt natuurlijk veel lage tuinstoelen die ideaal zijn voor het genieten van de zon. Deze tuinstoelen zijn niet praktisch om aan tafel te eten. Daar zijn sommige tuinstoelen simpelweg te laag voor. Probeer in te beelden waar je je aan ergert bij tuinstoelen, hierdoor krijgt je een goed beeld van wat je niet wilt. Doe dit uiteraard ook met de punten die je juist verwacht van je tuinstoel.

Hoeveel tuinstoelen heb je daadwerkelijk nodig?

Nu zijn we beland bij de vraag hoeveel tuinstoelen heb je nodig? Uit hoeveel gezinsleden bestaat het gezin? Komt er vaak bezoek langs? Houdt er rekening mee dat je niet aan alle tafels 4,6 of zelfs 8 stoelen passen. Ook moetje er van bewust zijn dat de tafel vaak 4 poten heeft en daardoor de bijgeschoven stoelen er niet goed onder passen. Vaak is het ook zo dat aan de kopse kant van de tafel ook nog 1 stoel past. Maak het je zelf makkelijk door vooraf te bepalen hoeveel stoelen je wilt.

De tuinstoel moet goede comfort bieden

Het meest belangrijke van een stoel is dat die lekker zit, het comfortniveau moet hoog zijn. Kijk daar ook goed naar, want uiteindelijk is dat het belangrijkste van een tuinstoel. Kussens helpen de tuinstoel naar een hoger comfortniveau. Op de site kun je ons brede assortiment kussens eens rustig bekijken, de goede kussens maken je tuinstoel compleet.

Houd hier ook nog rekening mee

Meten is weten, houd rekening met de afmetingen van je tuin, terras, tafel en andere tuin accessoires die van belang kunnen zijn. Controleer als de stoel wel echt stevig is, verschuift de stoel iets is dit geen goed teken.

Het is fijn als de schroeven zijn gemaakt van roestvrijstaal.
Controleer als op de uiteinde van de stoelpoten rubbertjes of kunststof zit, zodat tijdens het verschuiven van de tuinstoelen geen schade wordt aangericht aan het terras.

Kussens voor tuinstoelen

Wist je dat De Vries XL ook hele mooie tuinkussens heeft? Door het brede aanbod tuinkussens zit er altijd het geschikte patroontje en materiaalsoort tussen. Daarnaast kun je elke stoel of tuinbank super comfortabel maken. Natuurlijk ziet het er ook heel gezellig uit in de zomer en kan je je eigen tuin helemaal inrichten naar je eigen smaak. Voor elke soort tuinstoelen heeft De Vries XL verschillende soorten tuinstoelkussens. Denk aan: deckchairkussens, ligbedkussens, dikke tuinkussens en dunne tuinkussens.

Advies; het bestellen van je tuinstoelen

Heeft je vragen over de verschillende soorten tuinstoelen of welke aanbiedingen er zijn? Neem contact met ons op; telefonisch via de mail óf via de chat staan wij voor je klaar. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel.

Alle tuinmeubelen aanbiedingen

Bekijk ook onze laatste aanbiedingen, geniet komend seizoen nog van de meest voordelige en prachte tuinmeubelen!

Tuinset aanbieding
Loungeset aanbieding
Tuinbank aanbieding
Tuintafel aanbieding

 

Wat is jullie meest populaire tuinstoel?

Bieden jullie ook tuinstoelen aan in de aanbieding?

Verkopen jullie ook goedkope tuinstoelen?

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail