fbpx

Adirondack stoelen

De Adirondack tuinstoel heeft een behoorlijke geschiedenis achter de rug. Deze elegante tuinstoel die vaak gemaakt is van hout is een waar statement in je tuin. Tevens biedt deze fraai vormgegeven stoel een uitmuntend zitcomfort.

Inspiratie nodig voor je terras of overkapping?

Kom langs in onze 3000m² grote showroom in Roden.

Meer informatie »

  Keter Troy adirondack tuinstoel | White

   

  99,95

  Traditional Teak Sienna Mosaic bearchair | Teak

   

  699,-

Adirondack tuinstoelen oorsprong

De meeste mensen zullen de Adirondack tuinstoel wel kennen van vormgeving. Het is immers een unieke tuinstoel in haar soort. De Adirondackstoel heeft uit de Verenigde Staten zijn weg gevonden naar Nederland. Deze fraai vormgegeven tuinstoel is ontworpen door Thomas Lee die het eerste ontwerp maakte in Westport. Thomas Lee besloot voor zijn tuinfeest aan het Champlainmeer een aantal houten tuinstoelen te maken. Dit bleek een succes wanneer Harry Bunnel een patent op dit ontwerp aanvroeg in 1905 en het in productie nam onder de naam Westport Plank Chair.

Origineel gezien wordt de Adirondack tuinstoel gemaakt uit elf planken. De zitting is qua vormgeving vergelijkbaar met een reguliere ligstoel zoals wij die kennen. Waarbij de zitting en rugleuning rechttoe rechtaan zijn.

Tweede patent Adirondackstoel

Het tweede patent van de Adirondackstoel tuinstoel werd aangevraagd door Irving Wolpin. Hij wilde een aantal aanpassingen doorvoeren die de zitting en rugleuning comfortabeler zouden maken. Het patent werd geaccepteerd en werden zeer populair in onder andere New York en Canada. Hier stond de stoel symbool voor comfort in de buitenlucht. Wolpin maakte de stoel voornamelijk uit naaldhout én Oosterlijke hemlockspar.

Adirondackstoel hoe wij hem kennen

Tegenwoordig hoeft de Adirondackstoel niet meer gemaakt te zijn van Naaldhout of de Hemlockspar. In Nederland kennen wij deze stoel voornamelijk gemaakt van het knoeterharde Teakhout om de felle Nederlandse weersomstandigheden te kunnen trotseren. Echter wordt deze stoel steeds vaker gemaakt van kunststof omdat dit praktisch en onderhoudsarm is. Wij bieden deze stoel echter graag aan in teakhout om de geschiedenis en elegantie te behouden.

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail