fbpx

Wicker loungesets

Shop uw wicker loungeset bij DeVriesXL Tuinmeubelen. Wij hebben een grote collectie wicker loungesets om uw tuin helemaal zomer ready te maken. Kies uit de vele stijlen, keuze uit de grootste merken. Wij komen uw nieuwe wicker loungeset gratis bij u thuis leveren.

  Taste by 4SO Belmond hoek loungeset | 4-delig

  Naturel

  2.559,-

  Taste by 4SO Belmond hoek loungeset | 3-delig

  Naturel

  2.099,-

  Chill-Out Toronto hoek loungeset | 4-delig

  Blended grey

  2.199,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Dé tuinmeubelspecialist
  Echte experience store in Roden

  Chill-Out Mason/Halifax stoel-bank loungeset | 4-delig

  Bamboe

  1.250,-

  Chill-Out Merano lounge diningset | 5-delig

  Blended grey

  2.299,-

  AppleBee FFF hoek loungeset | 3-delig

  Silk / Taupe

  5.999,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Dé tuinmeubelspecialist
  Echte experience store in Roden

  Taste by 4SO Belmond stoel-bank loungeset | 3-delig

  Antraciet

  1.839,-

  AppleBee Palm Bay sofa set | 3-delig

  Black wash

  4.999,-

  AppleBee Milou sofa set | 6-delig

  Zwart

  4.339,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Dé tuinmeubelspecialist
  Echte experience store in Roden

  Apple Bee Milou sofa set | 3-delig

  Zwart

  3.399,-

  4 Seasons Outdoor Timor sofaset Naturel met 2 Dali tafels | 5-delig

   

  3.449,-

  Taste by 4SO Belmond stoel-bank loungeset | 3-delig

  Naturel

  1.839,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Dé tuinmeubelspecialist
  Echte experience store in Roden

  AppleBee Elements XL hoek loungeset | 4-delig

  Kubu/Nature

  5.999,-

  AppleBee Palm Bay sofa set | 6-delig

  Black wash

  5.799,-

  4 Seasons Outdoor Kingston Loungeset 3-delig | Teak

   

  Adviesprijs 4.147,-
  Gratis verzending vanaf €100,-
  Dé tuinmeubelspecialist
  Echte experience store in Roden

  4 Seasons Outdoor Kingston Loungeset 5-delig

   

  Adviesprijs 6.099,-

De mooiste wicker loungesets

Bent u opzoek naar een nieuwe loungeset van wicker? Dat begrijpen wij heel goed omdat het materiaal tijdloos, duurzaam én bestemd is tegen het Nederlandse zomerweer. Kies uit één van de vele merken, stijlen, kleuren en afmetingen die perfect vallen in uw tuin. Plof neer op uw nieuwe wicker loungeset die geleverd wordt inclusief kussens. Wilt u uw persoonlijke draai geven aan de loungeset? Voorzie deze dan met leuke kussens die passen bij uw huidige tuinmeubelen en de kleuren die hierbij passen.

Waarom kiezen voor wicker?

Overweegt u een loungeset van wicker te kopen? Dat begrijpen wij maar al te goed, wicker kent een hoop voordelen en is een ontzettend sterk én duurzaam materiaal. Doordat wicker zo veelzijdig is past dit materiaal praktisch in elke tuin omdat het in vele stijlen gemaakt kan worden.

Wat is wicker?

Wicker is een samengeperst polyester en wordt ook vandaag de dag veel toegepast in de meubelindustrie. Het materiaal neemt veel voordelen met zich mee die goed inzetbaar zijn in de meubelindustrie. Daarnaast voelt het materiaal natuurlijk aan en kan het wel een stootje hebben. Een bijkomend voordeel is dat het goed bestemd is tegen de Nederlandse weersinvloeden.

Waarom wordt wicker gevlochten?

Wicker wordt ten eerste gevlochten omdat het materiaal zich hier ontzettend goed voor leent. De basis van een wicker loungeset is namelijk een aluminium frame. Het wicker wordt gevlochten over dit frame zodat dit niet langer zichtbaar is. Door het vlechten van het polyester materiaal ontstaat een ontzettend stevige constructie. Dit bevorderd de levensduur terwijl het ontzettend licht van gewicht blijft. Ideaal om toe te passen in de tuin dus!

Er bestaan drie soorten wicker, namelijk de volgende;

 • Platdraad
 • Ronde draad
 • Halfronde draad

De verschillende typen wicker spreken voor zich en zullen de meeste mensen ongetwijfeld weleens tegengekomen zijn. Hierbij wordt platdraad vaak gebruikt voor de modern ogende tuinmeubelen en wordt het ronde draad vaker ingezet voor een klassiek ontwerp.

Voordelen van wicker

Inmiddels hebben wel al een flink aantal voordelen genoemd maar er zijn nog veel meer te noemen. Wellicht helpen deze voordelen om uw volgende loungeset te kiezen van wicker.

 • Wicker geeft een natuurlijke uitstraling
 • In combinatie met het aluminium frame is het licht
 • Door het lage gewicht is het eenvoudig te verplaatsen
 • Wicker is ijzersterk en gaat dus lang mee (slijt nauwelijks)
 • Kan goed buitenstaan
 • Heeft weinig onderhoud nodig

Nadelen die vaak genoemd zijn; het kan onnatuurlijk aanvoelen, vaak heeft dit te maken met de kwaliteit van het wicker.

Wicker loungeset onderhouden

Eigenlijk een eerder genoemd voordeel, maar wicker heeft nauwelijks onderhoud nodig. Dit maakt wicker tuinmeubelen immens populair, niet gek want wie maakt zijn tuinmeubelen nou graag schoon? De tuinmeubelen vereisen van tijd tot tijd natuurlijk wel enige onderhoud maar veel is dit niet. Door het onderhoud te plegen kunt u uiteraard langer van uw loungeset genieten.

Maak uw wicker loungeset regelmatig schoon, hier zijn echter geen dure schoonmaakmiddelen voor nodig. Een sopje met warm/lauw water en groene zeep voldoet ontzettend goed. Pas op dat er geen bijtend schoonmaakmiddel gebruikt wordt, dit kan de loungeset beschadigen. Na de schoonmaak kan de set afgespoeld worden en kan het middels een droge en schone doek afgenomen worden.

Is uw loungeset op bepaalde plekken ontzettend vies geworden? Dan kunt u ervoor kiezen om een iets agressiever schoonmaakmiddel te gebruiken. Spoel de loungeset na de schoonmaak gelijk af met schoon water zodat schade zoveel mogelijk beperkt zal blijven! Vervelende vlekken en verkleuring wilt u immers zoveel mogelijk beperken!

Verschil wicker en rotan

In onze winkel krijgen wij vaak de vraag wat rotan precies is, de term wicker heeft rotan volledig overgenomen merken wij. Goed om daar nog even op in te gaan. Rotan een natuurlijk materiaal en wordt ook wel Spaans riet genoemd. Deze liaanachtige stengels worden vaak gebruikt om tuinmeubelen en terrasmeubilair mee te maken. Rotanstoelen kom je vaak tegen op Nederlandse terrasjes, deze geven een kenmerkende uitstraling aan de kroeg of het restaurant. Deze hand gevlochten stoelen en tuinmeubilair zijn erg populair en komt u vaker tegen dan u doorheeft.

Wicker is eigenlijk de synthetische variant van rotan, dit materiaal leent zich ontzettend goed om onder andere tuinmeubelen te maken. De eerdergenoemde voordelen van wicker gaan minder op dan de originele rotan variant. Wicker is dus eigenlijk de namaak van rotan maar heeft inmiddels wel zijn eigen naam gecreëerd. Wicker is van kunststof oftewel synthetisch materiaal gemaakt en rotan is een natuurlijk materiaal.

Meer vragen over onze wicker loungesets?

U bent van harte welkom in onze showroom waarbij u onze medewerkers al uw vragen mag stellen. Bent u overtuigd van onze wicker loungesets? Bestel deze dan eenvoudig online, wij komen deze kosteloos bij u thuisbrengen.

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor u klaar om al uw vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail