fbpx

Ons bezoek aan de Spoga

Om 05:00 uur ging de wekker af voor onze reis naar Keulen en dat was niet zonder reden! Afgelopen weekend stond de Spoga-beurs centraal in Keulen. In de Koelnmesse waren diverse hallen ingericht met de nieuwste tuintrends van toonaangevende merken. Van verschillende soorten planten en grasmaaiers tot, voor ons vooral interessant, tuinmeubelen, parasols, tuinaccessoires en barbecues. Na een dag vol inspiratie, gesprekken en het afwegen van verschillende opties, waren we weer thuis. Wat we gezien hebben en hoe we het hebben ervaren, delen we graag in deze blog.

Wat is de Spoga?

De Spoga is een vakbeurs voor bedrijven in de buitenlevensector. Op deze internationale beurs presenteren fabrikanten, leveranciers en experts van over de hele wereld hun nieuwste producten. Het centrale thema van de Spoga is het verkrijgen van een goed beeld van de nieuwste trends en innovaties, evenals het opdoen van kennis. Wij hechten veel waarde aan het voeren van gesprekken met onze leveranciers om te begrijpen welke keuzes en innovaties zij hebben doorgevoerd in hun nieuwe collectie. Dit is een belangrijke maatstaf voor het selecteren van onze eigen collectie. Tijdens de Spoga wordt eigenlijk bepaald welke merken, loungesets en kleuren we in onze showroom willen presenteren aan onze klanten.

Wat zagen wij ..

Kleurrijke tuinmeubelen van Wow

Kleur, kleur en meer kleur

In de afgelopen jaren zijn kleuren steeds prominenter geworden, wat duidelijk zichtbaar is in de collectie tuinmeubelen van onze leveranciers. Mensen nemen afstand van traditioneel wicker en de antracietkleur en kiezen juist voor meer variatie in vormen en kleuren in hun tuin. Onze leveranciers spelen hierop in door tuinmeubelen in diverse kleuren aan te bieden. Populaire kleuren voor de komende jaren zijn lichtgrijs, taupe, latte en groen. De combinatie van deze kleuren zorgt voor een harmonieus geheel in de tuin, passend bij verschillende tuinstijlen en kleurtinten. We zien een trend naar het gebruik van organische vormen, natuurlijke materialen en aardse kleuren.

Keramisch tafelblad van 4 Seasons outdoor

Keramiek

In de tuintafels zijn vooral veranderingen waarneembaar. Voor de nieuwe collectie wordt er meer gebruik gemaakt van keramiek en andere soorten steen. Veel mensen kennen keramische bladen van de keuken of als terrastegel. Keramiek is een extreem hard materiaal dat bestand is tegen krassen. Het plaatsen van een hete pan of het snijden met een mes op keramiek is geen probleem. Daarnaast is keramiek kleurvast en zowel hitte- als koubestendig. Het onderhoud van een keramische buitentafel is eenvoudig. Door de hoge dichtheid van keramiek trekken vlekken niet snel in het tafelblad. Het reinigen van een keramisch blad kan gemakkelijk met een mild sopje en een lauwwarme doek.

Organische vormen bij Suns tuinmeubelen

Organische vormen

Op de beurs werd duidelijk dat organische vormen dé trend zijn in tuinmeubilair. Mensen associëren ronde vormen met comfort, zachtheid en vriendelijkheid. Steeds vaker kiezen mensen voor een ronde of ovale buitentafel in plaats van een rechthoekige tafel. Dit komt doordat een ronde tafel een open en gezellig gevoel creëert voor de gasten. Deze trend wordt voortgezet in de loungemeubelen, zodat er een harmonieus geheel in de tuin ontstaat. Met een organische tuinbank wordt het gevoel van binnen naar buiten gebracht. Veel binnenbanken hebben een ronde hoek of een ronde chaise longue en deze stijl wordt nu ook toegepast op loungebanken voor buiten. Hierdoor ontstaat een uitnodigende sfeer, zowel binnen als buiten.

Rope

Op de Spoga beurs blijft rope populair en zien we het nog toenemende mate terug in tuinmeubilair. Rope is een zacht materiaal, maar zeer weersbestendig en in verschillende patronen te verwerken. Het rope heeft veel voordelen en is in verschillende kleuren en variaties te verkrijgen. De nieuwe collectie is comfortabel en weerbestendig en is gemaakt om aan te sluiten bij verschillende woonstijlen. Zo zijn er nieuwe rope loungesets, rope tuinstoelen en rope tuinsets die passen bij diverse tuininrichtingen.

Op de hoogte blijven van onze nieuwe collectie tuinmeubelen

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends in tuinmeubelen. Ontvang tips over onderhoud, speciale aanbiedingen en de laatste innovaties direct in je inbox! Schrijf je hieronder gemakkelijk in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Nieuwsbrief