fbpx

Tuinbanken schoonmaken en onderhouden

Tuinbanken houd je mooi door ze schoon te maken en te onderhouden. Daarnaast gaan tuinbanken langer mee en blijven ze er mooier uitzien. Het schoonmaken en onderhouden van tuinbanken is dus belangrijk om ze in goede staat te houden en hun levensduur te verlengen. We delen graag onze tips om je tuinbank op een juiste manier schoon te maken en goed te onderhouden.

Waar beginnen met het onderhouden van een tuinbank?

Reinigen: maak de tuinbank regelmatig schoon om vuil, stof en bladeren te verwijderen. Gebruik een milde zeepoplossing en een zachte borstel of doek om het oppervlak schoon te maken. Spoel de bank na het schoonmaken goed af met water en laat hem daarna goed drogen.

Bescherming tegen weersinvloeden: tuinbanken worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, zoals regen, wind, zon en vorst. Bescherm de tuinbank met een waterdichte hoes wanneer deze niet in gebruik is. Dit voorkomt dat het hout of andere materialen beschadigd raken door vocht.

Olie, beits of Teak Shield: ls je een teakhouten tuinbank hebt, overweeg dan om deze regelmatig te onderhouden met 4 Seasons Outdoor Teak Shield, te oliën of te beitsen. Dit helpt het hout te beschermen tegen vocht en UV-stralen. Volg de instructies op de verpakking van het onderhoudsproduct op voor de beste resultaten.

Controleer en repareer: controleer regelmatig de tuinbank op losse schroeven, barsten of andere schade. Repareer indien nodig om verdere schade te voorkomen. Vervang versleten onderdelen van de tuinbank, indien nodig.

Wat te doen als het zomerseizoen voorbij is?

Winteropslag: als je de tuinbank tijdens de wintermaanden niet gebruikt, is het raadzaam om deze binnen te zetten. Als dat niet mogelijk is, zorg dan dat de bank goed is afgedekt en verhoogd van de grond staat om contact met vocht te verminderen. Voor het juist afdekken van de tuinbank, gebruik je het beste een waterdichte beschermhoes. Let op: heb je een tuinbank van teakhout? Dan adviseren wij om ervoor te zorgen dat de hoes niet direct contact maakt met het teak. Ook al zijn onze beschermhoezen ademend, op deze manier kunnen er weervlekken en schimmelvorming ontstaan. zorg dus voor een laagje lucht en het teakhout om dit te voorkomen.

Als je je tuinbank regelmatig onderhoudt, zorg je ervoor dat hij nog vele jaren mee gaat. Daarnaast zien ze er netjes uit en ben je er snel bij als er een beschadiging is of een mankement, welke je direct kunt aanpakken.

Heb je vragen over het schoonmaken of onderhouden van jouw tuinmeubel? We staan je graag te woord. Neem contact met ons op of kom gezellig bij ons langs in Roden in onze Experience store van maar liefst 3000 m2!

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail