fbpx

Tuinkussens opbergen

De zomer zit er weer op de eerste buien vallen nu echt uit de lucht. Tijd om je tuin weer klaar te maken voor de winter, de tuinmeubelen schoon te maken en weg te zetten. Met een goede loungesethoes of tuinsethoes is dit zo gedaan. Echter kan het opbergen van tuinkussens een ander verhaal worden.

Zelfs wanneer je beschikt over een garage, een tuinhuisje of overkapping zijn er belangrijke zaken om rekening mee te houden. Je wilt immers voorkomen dat je kussens volgend voorjaar verkleurd zijn óf vol zitten met gaten door ongedierte zoals muizen die een warm nestje aan het maken zijn. Tuinkussens of bank kussens van stof zijn gevoelig voor waterschade of schimmel. Dus hoe kun je deze het beste opbergen?

Voordat tuinkussens definitief de opslag in gaan is het aan te raden dat deze goed schoongemaakt worden. De hoes die om het tuinkussen heen zit kan vaak van het kussen gehaald worden. Wanneer de stof het toelaat kunnen deze gewoon de wasmachine in. Is dit niet het geval maak dan een sopje met afwasmiddel en warm water en was deze met de hand. Laat deze goed drogen in de buitenlucht zodat deze compleet droog zijn.

Ideeën om tuinkussens op te bergen

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je reeds aangeschafte tuinkussens om ook de komende zomer weer van te kunnen genieten.

Tuinkussens opbergen in de garage

Voor wie over een garage beschikt is dit de perfecte manier om de tuinkussens op te bergen. Echter is het belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen zodat de kussens volgend voorjaar niet vol zitten met gaten. Tuinkussens zijn namelijk de perfecte plek voor muizen om er tijdens de wintermaanden ook heerlijk comfortabel bij te zitten.

Tuinkussens opbergen in een schuur

Waar een garage vaak nog van goede isolatie is voorzien kan dit in een schuur een heel ander verhaal zijn. Een schuur kan tochtig en/of vochtig zijn, niet de perfecte plek om je tuinkussens maanden lang te laten liggen. Dus hoe kun je alsnog op een goede en veilige manier de tuinkussens opbergen in je schuur zonder dat deze komend voorjaar zonder weerplekken zitten?

Tuinkussens opbergen in een kussenbox

Voor wie niet over een garage of schuur beschikt is het aan te raden om sierkussens of zitkussens op te bergen in een kussenbox. Kussenboxen zijn te verkrijgen in verschillende vormen, kleuren en formaten. De kussenboxen van Keter zijn perfect om je kussens in op te slaan. Uiteraard zijn deze boxen waterdicht echter zijn de boxen ook ventilerend. Dit zorgt ervoor dat er geen nare vlekken in de stof komt te zitten.

Kussenbox XXL

Wanneer je afgelopen voorjaar een grote loungeset heeft gekocht dan beschikt deze ongetwijfeld over grote kussens. Vaak wordt ervoor gekozen om de loungeset te plaatsen onder een overkapping of afdekhoes. Middels een kussenbox van xxl formaat kunnen de kussens ook veilig en droog opgeslagen worden.