fbpx

Tuinsets schoonmaken en onderhouden

Je hebt een tuinset om heerlijk te ontspannen in je achtertuin, op je balkon of op je terras. Het is belangrijk voor het behoud om de tuinset schoon te maken en goed te onderhouden. Maar waar moet je beginnen met het in topconditie houden? Lees in ons blog meer over tips en trucs voor het schoonmaken en het onderhouden van je tuinset, zodat je kunt genieten van een prachtige buitenruimte waar je trots op kunt zijn.

Een tuinset wordt veel op zonnige dagen en gezellige avonden gebruikt. Het is belangrijk om tuinsets regelmatig te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze er niet alleen mooi uitziet, maar ook comfortabel blijft en lang mee gaat. Door je tuinset goed te onderhouden, verleng je de levensduur ervan en bespaar je uiteindelijk ook geld.

Waarom adviseren wij om je tuinmeubelen te onderhouden?

Bescherm je tuinset tegen natuurelementen: een tuinset wordt blootgesteld aan regen, zon en wind. Deze weerselementen kunnen je tuinset doen verkleuren of beschadigen. Door je tuinset regelmatig te onderhouden, bescherm je je set voor deze elementen.

Verlengde levensduur: als je je tuinset goed onderhoud gaat deze langer mee. Door aandacht te besteden aan het onderhoud, zul je jouw tuinset vele jaren kunnen gebruiken en ervan kunnen genieten.

Visuele aantrekkingskracht: een goed onderhouden tuinset ziet er mooi uit. Het nodigt uit tot ontspanning en creëert een sfeervolle omgeving waarin je kunt genieten van quality time met vrienden en familie.

Hoe ga je te werk als je je tuinset schoon wilt maken?

Voordat je begint met het onderhoud van je tuinset, is het belangrijk om deze grondig schoon te maken. Gebruik een milde zeepoplossing en een zachte borstel om vuil, stof en eventuele vlekken te verwijderen. Vergeet niet alle hoekjes en gaatjes van je tuinset grondig schoon te maken. Spoel het vervolgens af met water en laat het goed drogen voordat je verdergaat. Nu je tuinset schoon is, is het tijd om deze voor te bereiden op het onderhoud. Wij raden aan om je tuinset te controleren op eventuele beschadigingen, losse schroeven of bijvoorbeeld gaatjes in de stof. Wat je kan repareren zal aan je set is weer mooi meegenomen.

Koop een hoes voor je tuinset: een tuinset hoes is een goede investering om je tuinset te beschermen. Kies een hoes welke waterdicht, ademend en UV-bestendig is. Trek de hoes over je tuinset heen als er slecht weer wordt verwacht en gedurende de wintermaanden, wanneer je geen gebruik maakt van je tuinset.

Als je er plaats voor hebt, berg de tuinset op: heb je de ruimte,  overweeg dan om je tuinset op een beschutte plek te zetten wanneer deze niet in gebruik is. Zo staat de tuinset niet blootgesteld aan de natuurelementen en verleng je de levensduur van je tuinset.

Gebruik onderhoudsmiddelen: er zijn speciale producten verkrijgbaar die je tuinset kunnen beschermen tegen UV-straling, verkleuring, vlekken, roest en andere schadelijke elementen. Voor elk materiaalsoort waaruit jouw tuinset bestaat, is een onderhoudsmiddel verkrijgbaar. Breng een laagje aan volgens de instructies van de fabrikant om je tuinset in optimale staat te houden. Liever twee keer dun aanbrengen dan een keer te dik!

Conclusie

Maak je tuinset regelmatig schoon. Behandel je tuinset met daarvoor geschikte onderhoudsmiddelen minimaal een keer per jaar, maar liever twee keer per jaar. Zo heb je het langst plezier van je tuinset. En tot slot dek je tuinset af wanneer je hem niet gebruikt of wanneer er slecht weer op komst is. Het allerbeste is om de tuinset in de winter overkapt neer te zetten en de kussens vochtvrij binnen op te bergen.

Heb je nog vragen of wil je graag advies over hoe je het beste jouw specifieke tuinset kunt onderhouden? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze Experience store in Roden. Wij helpen je graag!

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail