fbpx

Tuintafels schoonmaken en onderhouden

Tuintafels schoonmaken en onderhouden is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze langer meegaan. Ook is het fijn om aan een schone tuintafel plaats te nemen. Wij adviseren om tuintafels regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Het ene materiaal heeft meer onderhoud nodig dan het andere materiaal, maar voor elk materiaal geldt dat het goed is om op zijn tijd te reinigen.

Waar te beginnen bij het onderhouden van je tuintafel

Reinigen: maak regelmatig je tuintafel schoon door vuil, stof en vlekken te verwijderen.Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel of een doek om het oppervlak schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen of schurende materialen die krassen kunnen veroorzaken. Laat vervolgens de tafel goed drogen.

Bescherm de tafel tegen natuurelementen: als je je tuintafel beschermt tegen regen, zon, wind en vorst, kun je de levensduur van de tafel verlengen. Bedek de tafel met een waterdichte, ademende hoes als deze niet in gebruik is. Voorkom bij teakhouten tafels dat het doek plat op het houten tafelblad ligt, door bijvoorbeeld de stoelen schuin tegen de tafel te zetten en vervolgens de hoes erover heen te trekken. Ook al zijn de beschermhoezen ademend, als de hoes plat op het tafelblad ligt kunnen er weervlekken (ook wel spocht genoemd) op het teakhout komen. Heb je de ruimte om de tuintafel binnen op te slaan wanneer deze niet gebruikt wordt, dan is dat natuurlijk de allerbeste optie.

Teakhouten tuintafels vereisen extra zorg

Onderhoud van teakhouten tuintafels: houten tafels vereisen extra aandacht. Behandel het teakhout het liefst tweemaal per jaar om het te beschermen tegen vocht en zonlicht. Controleer regelmatig op tekenen van houtrot en repareer deze indien nodig. Schuur het hout indien nodig om ruwe plekken of vlekken te verwijderen.

Metalen tuintafels: metalen tafels kunnen roesten als ze niet goed worden onderhouden. Controleer regelmatig op roestplekken en behandel ze met een geschikte roestwerende verf of primer. Verwijder ook eventueel vuil of stof van het metaaloppervlak.

Glas of kunststof bladen: Bij tuintafels van glas of kunststof moeten voorzichtig worden behandeld om krassen te voorkomen. Gebruik zachte doeken of sponzen om ze schoon te maken en vermijd schurende materialen. Als er krassen ontstaan, zijn er speciale producten op de markt om ze te verwijderen.

Regelmatig controleren: Controleer je tuintafel regelmatig op beschadigingen, losse onderdelen of andere problemen. Repareer of vervang indien nodig onderdelen om de tafel stevig en veilig te houden.

Heb je vragen of hoe je het beste je tuintafel kan schoonmaken ?

Dan beantwoorden wij deze graag! Wij hebben veel kennis in huis over hoe je het beste je tuintafel kan schoonmaken en onderhouden. Welke middelen je kan gebruiken en wat je juist niet moet doen. We denken graag met je mee, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen! Of kom gezellig bij ons lang in onze Experience store in Roden, we hebben maar liefst 3000 vierkante meter vol inspiratie op het gebied van tuinmeubelen!

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail