fbpx

Loungesets schoonmaken

Loungesets, de perfecte plek om in de tuin te ontspannen, te genieten van de zon en misschien zelfs een beetje te luieren. Maar ervoor te zorgen dat jouw loungeset altijd klaar staat voor een ontspannen moment, is onderhoud essentieel. Of je nu een prachtige houten loungeset hebt of een moderne aluminium variant, schoonmaken en onderhouden hoort er op zijn tijd bij. We leggen graag uit hoe je jouw buitenmeubilair in topconditie kunt houden, zodat je er jarenlang van kunt genieten.

Onze tips voor een schone loungeset

Wanneer is het de laatste keer geweest, dat je jouw loungeset goed hebt gereinigd? Het schoonmaken van een loungeset kan een eenvoudige en bevredigende taak zijn als je de juiste technieken en hulpmiddelen gebruikt. Hier zijn enkele tips en tricks om je te helpen bij het bereiken van een vlekkeloze loungeset!

Eerst het grove werk: veeg het oppervlak van de loungeset af met een zachte borstel om vuil, stof, dierenharen en bladeren te verwijderen. Nu dit er allemaal af is gehaald, ziet de loungeset er al gelijk schoner en frisser uit.

Loungeset met teakhouten bijzettafels

Dan nu de diepere reiniging: er zijn verschillende manieren om goed te reinigen er verschillende reinigingsmethoden beschikbaar. Het is afhankelijk van de materialen waaruit je loungeset bestaat, welke reinigingsmethode je het beste kan toepassen. Heb je bijvoorbeeld een teakhouten loungeset? Dan kun je wat soda mengen met lauwwarm water en een zachte doek of borstel gebruiken om vuil en vlekken te verwijderen. Lees hier meer over het schoonmaken van Teak. Voor een aluminium loungeset kun je een speciale aluminiumreiniger gebruiken om het oppervlak te laten stralen als nieuw.

Moeilijke vlekkenbestrijding

Vlekken op loungesets kunnen variëren van koffievlekken tot hardnekkige schimmelplekken, ook wel weerplekken genoemd of spochtvlekken. Allereerst is het belangrijk om snel te handelen wanneer er vlekken ontstaan. Is er een glas drinken omgevallen? Dan adviseren wij om het kussen direct af te spoelen onder de tuinslang. Al onze loungesets zijn voorzien van stoffen welke goed geïmpregneerd zijn, aangezien ze geschikt zijn om buiten te liggen. Als er chocolademelk of rode wijn over het kussen valt, blijft het op de stof liggen. Daarom is eraf spoelen met water de beste en makkelijkste oplossing. Ga dus niet deppen met keukenpapier of zout erop leggen, maar zet de tuinslang erop.

Soms zijn er vlekken welke niet direct opgemerkt worden. Om deze oude vlekken aan te pakken kan het effectief zijn om gebruik te maken van specifieke reinigingsproducten die geschikt zijn voor de materialen waaruit jouw loungeset bestaat. Een veel gebruikte en brede reiniger is de 4 Seasons Outdoor Multisurface Cleaner. Vergeet niet om altijd de instructies op de verpakking te volgen en een test uit te voeren op een onopvallende plek voordat je het volledige oppervlak behandelt.

Omgevallen wijnglas over loungeset

4 Seasons Outdoor Multi Surface Cleaner

12,95

Als trotse eigenaar van hoogwaardige tuinmeubelen wil je natuurlijk dat ze er altijd als nieuw uitzien, ongeacht het weer of de seizoenen. Dat is waar de 4 Seasons Outdoor Multi Surface Cleaner in beeld komt. Deze krachtige reiniger is speciaal ontwikkeld om je tuinmeubelen te onderhouden en te beschermen, waardoor ze jarenlang meegaan en er…

SKU: 60015
Category: ,

Je loungeset is schoon, tijd om te behandelen?

Na het schoonmaken van je loungeset is het is het genieten van je werk. Om nog langer resultaat te behouden, raden wij aan om materialen welke onderhoud nodig hebben, gelijk te behandelen. Het voorwerk, namelijk het schoonmaken, is immers al gebeurd. Behandelde materialen trekken ook minder snel vuil aan en zien er weer verzorgd uit. Er zijn veel verschillende producten op de markt om de materialen waaruit een loungeset bestaat, te behandelen. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op! Tuinmeubelen zijn onze passie en we vertellen je er dan ook graag alles over!

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail