fbpx

Granieten parasolvoeten

Gelukkig bestaan er geen granieten parasols. Wel heeft elke parasol een goed contragewicht nodig om bij een beetje wind te blijven staan. Dit kan uitstekend met een granieten parasolvoet. Voor elk soort parasol bent u een andere parasolvoet nodig. Hoe dat precies zit, leest u onder aan de pagina. Ook zijn er verschillen in de afwerking van een granieten parasolvoet. Neem een kijkje in onze webshop naar de verschillen.

Inspiratie nodig voor je terras of overkapping?

Kom langs in onze 3000m² grote showroom in Roden.

Meer informatie »

  Platinum Rome parasolvoet met 4 zwenkwielen | 60 kg

   

  179,-

  Platinium Salerno parasolvoet | 120 kg

   

  399,-

  Platinium Modena parasolvoet XL | 90kg

   

  289,-
  Snel geleverd uit voorraad
  Bijna 80 jaar ervaring
  Gratis verzending vanaf € 100,-

  Platinum Salerno parasolvoet | 90 kg

   

  299,-

  Platinum Rome parasolvoet | 40 kg

   

  125,-

  Platinum Sorrento parasolvoet 90kg

   

  249,-
  Snel geleverd uit voorraad
  Bijna 80 jaar ervaring
  Gratis verzending vanaf € 100,-

  Platinum Modena parasolvoet | 150 kg

   

  429,-

  Platinum Modena parasolvoet | 90 kg

   

  269,-

  Platinum Modena parasolvoet | 120 kg

   

  359,-
  Snel geleverd uit voorraad
  Bijna 80 jaar ervaring
  Gratis verzending vanaf € 100,-

  Platinum Rome parasolvoet met 4 hoge zwenkwielen 40 kg

   

  139,-

  Platinum Arezzo parasolvoet | 90kg

   

  229,-

  Platinum Rome parasolvoet | 60kg

   

  159,-
  Snel geleverd uit voorraad
  Bijna 80 jaar ervaring
  Gratis verzending vanaf € 100,-

  Platinum Milano parasolvoet | 90kg

   

  249,-

Welk gewicht parasolvoet voor welke parasol?

Bovenstaande vraag is een veel voorkomende vraag bij ons in de winkel. Wij hebben veel ervaring met het verkopen van parasols en hebben in combinatie met Platinum een advies gesteld. Onder een traditionele stokparsol/ staande parasol adviseren wij altijd een 40kg voet. Heeft uw stokparsol een afmeting van 2,75×2,75cm of rond 400cm? Dan adviseren wij een 60kg granieten voet.

Heeft u een zweefparasol/ vrij hangende parasol, dan adviseren wij altijd een 90kg parasolvoet. Staat de zweefparasol op een winderige locatie of is de parasol groter dan 300x300cm? Dan adviseren wij een 120 of 150kg parasolvoet.

Ruwe granieten parasolvoet

Er bestaat verschil in afwerking van een granieten parasolvoet. Een ruwe granieten parasolvoet kan juist heel mooi zijn, omdat het aansluit bij de bestrating in de tuin. Ook heeft een ruwe parasolvoet als voordeel dat er minder snel voetstappen op te zien zijn. Alle granieten parasolvoeten worden standaard geleverd met een hendel aan de ene kant (in combinatie met twee stoppers) en twee geïntegreerde wielen aan de andere kant. Ook bestaat de mogelijkheid om een ruwe parasolvoet op 4 wielen aan te schaffen.

Gladde granieten parasolvoet

Naast een ruwe granieten parasolvoet is ook een gladde parasolvoet verkrijgbaar. Deze parasolvoet is op een andere manier afgewerkt, namelijk glanzend. Deze afwerking zorgt er voor dat de parasolvoet makkelijker schoon te maken is. Ook is de parasolvoet afgewerkt met schuin omhoog staande randen, waardoor de randen minder scherp zijn. Een voorbeeld van een gladde parasolvoet is de Modena parasolvoet van Platinum.

Graniet parasolvoet verrijdbaar/ met wielen

Granieten parasolvoeten zijn verkrijgbaar met of zonder wielen. Bij de parasolvoeten zonder wielen zitten er, zoals eerder genoemd, een hendel met stoppers aan de ene kant en aan de andere kant twee geïntegreerde wielen (zie afbeelding). Hierdoor wordt de parasolvoet wel verplaatsbaar, maar niet heel erg verrijdbaar.

Een volledig verrijdbare parasolvoet bestaat uit 4 zwenkwielen (zie afbeelding). Door middel van zwenkwielen wordt de parasol een stuk makkelijker te verplaatsen. Heeft u de parasol op de gewenste positie geplaatst? Dan kunt u de parasol vastzetten op de rem. Denk er bij deze keuze wel goed om dat de ondergrond relatief vlak is.

Parasolvoet met zwenkwielen

Zwenkwielen

Parasolvoet met geïntegreerde wielen

Geïntegreerde wielen

Andere tuinmeubelen van graniet

Het is voor veel mensen niet de hoogste prioriteit om een parasolvoet te combineren met de rest van de tuinmeubelen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat er geen mismatch ontstaat. Daarom hebben wij parasolvoeten in de collectie die voornamelijk zwart of antraciet van kleur zijn. Hierdoor kom de kleur al terug in de mast van de parasol en ontstaat er geen mismatch.

Er bestaan, buiten parasolvoeten om, ook andere tuinmeubelen die gemaakt zijn van graniet. Graniet is relatief zwaar materiaal en wordt daardoor niet gigantisch veel gebruikt in de tuinmeubelbranche. Wel wordt graniet gebruikt in tafelbladen of als onderstel bij een tuintafel. Kies voor dit materiaal als u een vaste plek heeft voor de tuintafel, want verplaatsen na plaatsing adviseren wij niet aan. Een 240x100cm tuintafel weegt al gauw 200kg. Bent u geïnteresseerd in dit soort tuintafels… Neem dan gerust contact met ons op.

Granieten parasolvoet kopen

Wij hebben het hele seizoen een aantal parasolvoeten voorradig. Ze zijn af te halen bij onze Experience Store in Roden of in de winkel te bestellen. Online verkopen wij geen parasolvoeten en dat is met een reden. Om een parasolvoet te versturen komen er zulke gewichten aan op de pakketbezorgers, dat wij besloten hebben dit enkel in eigen vervoer te bezorgen. Dit betekent wel dat wij in ieder geval in de 3 noordelijke provincies kosteloos de parasolvoet komen bezorgen.

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail