fbpx

Ligbedden schoonmaken en onderhouden

Ligbedden zijn de perfecte aanvulling op uw buitenruimte. Een ligbed buiten biedt een comfortabele plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Het is belangrijk om met regelmaat je ligbedden schoon te maken en te onderhouden. Zo zorg je ervoor dat je ligbedden altijd klaar zijn voor gebruik en ze blijven er mooi uitzien. Daarnaast gaan je ligbedden langer mee en bieden ze dus langdurig comfort.

Hier zijn enkele handige onderhoudstips om uw ligbedden in topconditie te houden.

Reinig uw ligbedden regelmatig

Ligbedden kunnen vuil en stof verzamelen door blootstelling aan de elementen. Omdat de ligbedden buiten staan zijn ze onderhevig aan wind en regen en kunnen er bladeren en zand op de ligbedden komen, waardoor ze vies worden. Maak je ligbedden regelmatig schoon om vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om het oppervlak schoon te maken. Spoel vervolgens grondig af en laat de ligbedden volledig drogen voordat je ze weer gebruikt.

Bescherm uw ligbedden tegen weersinvloeden

Blootstelling aan zon, regen en andere weersomstandigheden kan de levensduur van je ligbedden beïnvloeden. Gebruik beschermhoezen of berg uw ligbedden op in een droge ruimte wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit helpt om ze te beschermen tegen schade veroorzaakt door UV-stralen, regen, vocht en vorst.

Controleer de ligbedden op mankementen

Kijk alle bevestigingen, zoals schroeven en bouten na en controleer of ze stevig vastzitten. Zorg ervoor dat alle onderdelen van de ligbedden goed werken en in goede staat verkeren. Vervang als het nodig is versleten of beschadigde onderdelen om de stabiliteit en veiligheid van uw ligbedden te behouden.

Gebruik tuinkussens van goede kwaliteit

Kussens dragen bij aan het comfort van je ligbedden. Zorg ervoor dat je kussens van goede kwaliteit gebruikt die bestand zijn tegen weersinvloeden. Vermijd het blootstellen van je ligbedden aan vochtige omstandigheden voor langere periodes, aangezien dit schimmel- en weerplekken kan veroorzaken. Bewaar je tuinkussens op een droge plaats wanneer ze niet in gebruik zijn.

Heb je nog vragen over het schoonmaken of het onderhouden van je ligbed?

Heb je nog vragen of wil je graag advies over hoe je het beste jouw specifieke ligbed kunt onderhouden? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze Experience store in Roden. Onze showroom biedt maar liefst 3000 m2 aan tuimeubel inspiratie. Wij denken met je mee en helpen je graag!

Er zijn verschillende reinigingsmiddelen te verkrijgen

4 Seasons Outdoor Multi Surface Cleaner

12,95

4 Seasons Outdoor wicker en textilene cleaner

16,50

Traditional Teak – teak cleaner en brightener 1&2 1 liter

22,50

4 Seasons Outdoor teak onderhoudspakket premium

75,-

4 Seasons Outdoor teak onderhoudspakket compleet

79,95
DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail