fbpx

Tuinstoelen schoonmaken en onderhouden

Het onderhouden van tuinstoelen is belangrijk om hun levensduur te verlengen en ze er mooi uit te laten zien. Daarnaast is het niet prettig om op vieze tuinstoelen plaats te nemen. Ook op wiebelende of kapotte tuinstoelen willen we liever niet zitten. Als je tuinstoelen goed onderhoud en regelmatig schoonmaakt, heb je er veel langer plezier van.  

Witte tuinstoelen met textileen zitoppervlak welke onder een prachtige boom met bloesem staan

Tips voor het schoonmaken en onderhouden van je tuinstoelen

Reinigen: maak je tuinstoelen regelmatig schoon om vuil, bladeren en vlekken te verwijderen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel vermengd met water en een zachte borstel of spons om het oppervlak voorzichtig schoon te maken. Spoel de stoelen grondig af met schoon water en laat ze goed drogen voordat je ze weer gebruikt.

Bescherming tegen weersinvloeden: tuinstoelen worden veel blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, zoals zon, regen, wind en vorst. Om tuinstoelen te beschermen, kun je ze bedekken met een waterdichte hoes wanneer ze niet worden gebruikt. Dit helpt om schade door weersinvloeden te voorkomen en vermindert de kans op roest of verkleuring. let op dat de beschermhoes niet te klein is, want dan komt er teveel druk op de naden en dan zal deze kunnen scheuren. Een te grote hoes raden we ook af, omdat deze gaat klapperen bij wind en dus ook kapot kan gaan.

Opbergen van de tuinstoelen: als je de tuinstoelen gedurende langere tijd niet gaat gebruiken, dan raden we aan om ze op te bergen in de schuur of garage. Zo staan de stoelen droog en niet in het zonlicht, waardoor de levensduur van de tuinstoelen verlengt wordt.

Controleer regelmatig op beschadigingen: door je tuinstoelen regelmatig te controleren op eventuele schade, zoals losse schroeven, barsten of breuken, kun je actie ondernemen voordat de stoelen verder beschadigen. Repareer of vervang beschadigde onderdelen indien nodig om de stabiliteit en veiligheid van de stoelen te behouden.

Onderhoud van verschillende materialen

Tuinstoelen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, metaal, kunststof of rotan. Elk materiaal vereist specifiek onderhoud. Volg de aanbevelingen van de fabrikant of voor de specifieke materialen voor het onderhoud ervan. Teakhouten tuinstoelen vergrijzen wanneer deze niet behandeld worden. Vind je dit niet mooi en hou je van de warme uitstraling van de teakkleur, dan kun je je tuinstoel behandelen met de 4 Seasons Outdoor teak protector. Dit middel gebruik je nadat je het teakhout hebt schoongemaakt en als het teak goed droog is. Dit kan 2 dagen tot een week duren, afhankelijk van de op dat moment geldende weersomstandigheden. Smeer de 4 Seasons teak protector goed met de nerven mee op het hout, zodat alle delen van het teak behandeld worden. Houten stoelen kunnen om de zoveel tijd een nieuwe laag beits of indien geverfd, verf nodig hebben. Metalen stoelen kun je beschermen met een anti-roest behandeling. Tuinstoelen van RVS hebben behandeld kunnen worden met de 4 Seasons Outdoor stainless steel rust preventer.

Gebruik je tuinkussens in je tuinstoelen?

Als je tuinkussens in je tuinstoelen gebruikt, kun je deze ook naar behoefte schoonmaken. Haal eerst het meeste vuil eraf, zoals bladeren, zand of dierenharen met een zachte borstel, stofzuiger of vochtige doek. check de kussens op vlekken en probeer deze plaatselijk te verwijderen met een sopje van groene zeep. Er zijn ook veel textielproducten op de markt welke gebruikt kunnen worden bij oude of hardnekkige vlekken. Heb je last van weerplekken? Lees hier hoe je het beste weerplekken kunt verwijderen. Let er wel op dat veel stoffen welke gebruikt worden voor tuinkussens vaak behandeld zijn met impregneermiddelen. Bij het plaatselijk behandelen van vlekken of het wassen van de kussenhoezen, kun je het beste de buitenstof opnieuw impregneren.

Hippe hangstoel met zwart frame van rope met comfortabele kussen erin

Als je regelmatig je tuinstoelen schoonmaakt en onderhoudt, kun je de levensduur van je tuinstoelen verlengen en ervoor zorgen dat ze er mooi blijven uitzien. Het werk is dus niet alleen voor de esthetiek. Je kunt echt langer genieten van tuinstoelen welke wat aandacht krijgen op zijn tijd! Ben je op zoek naar het juiste onderhoudsmiddel voor jouw tuinstoel of heb je andere vragen? Wij vinden het leuk om mee te denken en geven graag advies. Neem vrijblijvend contact met ons op. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze Experience Store van maar liefst 3000 vierkante meter! Laat je verrassen door de enorme keuze in tuinmeubelen en raak geïnspireerd!

Er zijn verschillende schoonmaak- en onderhoudsmiddelen voor verschillende materialen

4 Seasons Outdoor teak cleaner

19,75

4 Seasons Outdoor HPL protector

21,95

4 Seasons Outdoor stainless steel rust preventer

21,95

Traditional Teak – teak sealer 3 | 1 liter

29,50
DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail