fbpx

Big Green Egg cast iron dutch oven | 5,2 liter

Ronde braadpan gietijzer

Product Code: 665719117052
  • Artikelnummer: BGE-117052
  • Voorraad:
Lees productomschrijving

112,50


Productomschrijving

Ontdek de veelzijdigheid van de Big Green Egg Cast Iron Dutch Oven, een robuuste kookpot met een royale capaciteit van 5,2 liter. Perfect voor slow-cooking en smaakvolle eenpansgerechten. Of je nu wilt braden, koken of bakken, deze robuuste pan staat klaar voor allerlei culinaire avonturen. Verken de diverse mogelijkheden, ontdek beschikbare formaten en extra's, en maak je culinaire avontuur compleet door jouw Cast Iron Dutch Oven te kopen.

Gebruik, verzorging en reiniging van gietijzer

Niet-behandeld gietijzer op je Big Green Egg heeft liefde nodig. Voor gebruik, inbranden met olie voor een beschermende laag. Na het koken, voorzichtig schoonmaken met warm water en een zachte borstel. Gebruik geen zeep, want dat kan de smaak beïnvloeden. Droog het grondig af om roest te voorkomen. Bewaar het op een droge plaats. Periodiek opnieuw inbranden helpt de prestaties te behouden en de levensduur te verlengen. Eenvoudig onderhoud zorgt voor jarenlang kookplezier!

Diverse mogelijkheden met de Dutch Oven

  • Stoven: Maak heerlijke stoofpotten en sauzen voor mals en smaakvol vlees.
  • Sudderen: Ideaal voor gerechten zoals stoofvlees, waar langzaam koken essentieel is.
  • Bakken: Geschikt voor broden, taarten en desserts met een knapperige korst.
  • Braden: Perfect voor hele kippen, kalkoenen of groot vlees met gelijkmatige warmteverdeling.
  • Langzaam koken: Gerechten worden zacht gegaard voor optimale smaak en malsheid.

Formaten en extra's

Naast de Cast Iron (niet behandelde braadpan) is ook de geëmailleerde Dutch Oven verkrijgbaar. Deze heeft een behandeling gekregen en zal daardoor iets gemakkelijker werken in onderhoud en verzorging. De Cast Iron Dutch Oven is een populaire aanvulling op de Big Green Egg Large en opent de deur naar talloze smakelijke recepten. Bij de aanschaf van deze Dutch Oven is een hittebestendige handschoen natuurlijk onmisbaar!

Cast Iron Dutch Oven kopen

Kies de Big Green Egg Cast Iron Dutch Oven bij De Vries XL en profiteer van onze uitgebreide BGE-expertise. Ontdek de verschillende mogelijkheden met deze robuuste Dutch Oven. Voor persoonlijk advies ben je in onze winkel aan het juiste adres. Daarnaast kunnen we online ook iets betekenen. Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden om het beste uit je BGE-ervaring te halen met De Vries XL!

Productspecificaties

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail

DeVriesXL

Hulp of advies nodig?

Onze collega’s zitten nu voor je klaar om al je vragen
te beantwoorden!

050 5012 857

Stuur e-mail